Wandelen in de Dolomieten: verken de mooiste wandelroutes van Zuid-Tirol

wandelen in de Dolomieten - add-active
ReizenReizen

De Dolomieten, een paradijs voor wandelliefhebbers. In dit artikel delen we dan ook de mooiste wandelingen in de Dolomieten; over de hoogste pieken, door de charmante alpenweiden, langs helderblauwe bergmeren en met adembenemende uitzichtpunten.

Adolf Munkel Trail – Bewonder de Odle-pieken

De Adolf Munkel Trail is een wandelpad langs de noordelijke voet van de Geisler/Odle Groep in Val di Funes. Vanaf deze sprookjesachtige alpenweiden rijzen de puntige Odle/Geisler-pieken op als dolken die de lucht doorsnijden. De Dolomieten zijn rijk aan zo’n dramatische plekken en dit is er absoluut een van.

Ontdek de Adolf Munkel Trail

Drei Zinnen – Icoon van de Dolomieten

De Drei Zinnen of Tre Cime zijn het icoon van de majestueuze Dolomieten in het noorden van Italië. Een bezoek aan de Dolomieten is gewoonweg onvolledig zonder een bezoek aan deze adembenemende locatie. 

In dit artikel vertel ik je alles over de Drei Zinnen en de wandeling rondom deze indrukwekkende pieken.

Rond de Cinque Torri – Ervaar de Eerste Wereldoorlog

Geniet van de adembenemende natuur en duik tegelijkertijd in de geschiedenis door te wandelen rond de Cinque Torri! Deze prachtige route neemt je mee langs de bergen en door de loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog.

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw avontuur te plannen.

Passo Giau en Cinque Torri – combineer twee trekpleisters

Verlies jezelf in de adembenemende landschappen van de Dolomieten. Passo Giau en Cinque Torri zijn twee absolute trekpleisters die je niet mag missen. Maar wat als we je vertellen dat je ze allebei kunt verkennen in één onvergetelijke wandeling? Wij gingen de uitdaging aan en delen alle details in dit artikel. Van het startpunt bij Passo Giau tot het betoverende Cinque Torri-avontuur, we hebben alles voor je in petto. 

Ben je klaar voor dit avontuur? Lees verder!

Lago Federa – langs de rivier en watervallen

Op zoek naar rust en een minder bekend pad, ontdekten we de hike via Gores de Federa naar Lago Federa. We volgden de Gores de Federa-route, die ons langs de rivier en vele watervallen leidde. Een verrassende wandeling waarbij de route zelfs indrukwekkender is dan de eindbestemming.

Lees meer over deze wandeling naar Lago Federa

Lago di Sorapis – Het turquoise bergmeer

De enige manier om bij Lago di Sorapis te komen is door te wandelen. Maar wat voor een wandeling! Het turquoise meer, genesteld onder imposante bergen, is bereikbaar via smalle richels en blootgestelde paden.

Hier lees je wat je moet weten over Lago di Sorapis

Val Cimoliana

De Dolomieten herbergen veel bekende plekken, maar gelukkig zijn er nog onontdekte pareltjes te vinden in deze prachtige regio. Zo maakten we een lange maar gemakkelijke wandeling in Val Cimoliana, waarbij we de rivier en de rivierbedding volgden en genoten van een adembenemende omgeving.

Alle informatie over deze wandeling in Val Cimoliana kun je hier vinden!

Bekijk al onze artikels over de Dolomieten in Italië voor meer tips en wandelinspiratie.

Nog meer in de volledige reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol van Reisroutes:

Ontdek de Dolomieten & Zuid-Tirol via 18 uitgewerkte wandelingen die je langs adembenemende bergtoppen en bekende meren leiden, maar ook minder bekende plekken laten zien.

De volledige reisgids van Reisroutes kun je kopen voor € 10,-

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!