Wandeling in het prachtige Val Cimoliana – Dolomieten (Italië)

Reizen

De Dolomieten hebben diverse bekende plaatsen zoals de Drei Zinnen. Gelukkig zijn er ook nog verschillende onbekendere parels te ontdekken in deze prachtige regio met z’n grillige bergen. Zo maakten we een lange maar gemakkelijke wandeling in Val Cimoliana waarbij we de rivier en rivierbedding konden volgen en genoten van een prachtige omgeving. Alle info over deze wandeling in Val Cimoliana kan je hier lezen!

Dus wat is Val Cimoliana?


Val Cimoliana is een prachtig vallei in de Dolomieten, gelegen in de Italiaanse provincie Udine. Het dal is omgeven door hoge bergen, waaronder de Cime Cimoliana, de Cime di Val Grande en de Cima di Croda Grande. De vallei is een ideale bestemming voor wandelaars.

Wandeling Val CimolianaVal Cimoliana is een relatief onbekend dal, waardoor het er rustiger is dan in andere delen van de Dolomieten. Het is een ideale plek om te genieten van de natuur en de rust. Er zijn verschillende wandelroutes in de vallei, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse tochten.

Wandeling in Val Cimoliana

We reden naar deze kleine parking waar je gratis kan parkeren. Je kan verder rijden met de wagen maar dan moet je rekening houden met de openingsuren en een inkomprijs van 6 euro.

Vanaf de auto is het ongeveer 10,5 km wandelen naar Refugio Pordenone. Daarna volg je dezelfde route terug naar de parking. Tijdens die 10,5 km overwin je 550 hoogtemeters op een gezapige manier. Hieronder de Komootembed met de route en enkele cijfers.

In theorie blijf je voortdurend de asfaltweg volgen waar in het begin toch heel wat auto’s nog op rijden. Je krijgt wel al snel een zicht op de prachtige rivier met helderblauw water. In elk geval het hoogtepunt van deze wandeling! Hoewel het uitzicht ook gewoonweg schitterend is!

Wandeling Val Cimoliana

De rivier passeert een kloof en af en toe heeft de menselijke beschaving enkele aanpassingen gedaan waardoor er trapjes zijn e.d. Hoe verder je gaat hoe minder water er is, maar dan verbreed de rivierbedding enorm en krijg je een prachtig zicht op de nabijgelegen bergen! Hier kan je ook gerust eens in de rivierbedding wandelen. Op de komootlink kan je zien dat wij dit ook regelmatig deden.

Wandeling Val Cimoliana

Op een bepaald moment moet je de rivier oversteken via de stenen van de bedding. Dan ben je bijna aan de Refugio die ideaal is om te lunchen of iets te drinken. Je kan er zelfs warme maaltijden krijgen! Smakelijk!

Terugkeren doe je via dezelfde route met prachtige bergen en idyllische waterstroom.

Wandeling Val Cimoliana

Conclusie

Deze wandeling in Val Cimoliana is niet de meest uitdagende wandeling op technisch vlak maar is zeker de moeite waard als inloopwandeling en om te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving van de Dolomieten.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit avontuur Val Cimoliana? Wil je nog meer ontdekken in de Dolomieten en Zuid-Tirol? Dan is de digitale reisgids van Reisroutes iets voor jou!

Deze uitgebreide gids biedt gedetailleerde routes, insider tips, en praktische informatie om het meeste uit je reis te halen.

Dus, waar wacht je nog op? Haal je gids en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur in de adembenemende Dolomieten!

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!