Wandeling rond de Drei Zinnen – Dolomieten (Italië)

Reizen

De Drei Zinnen of de Tre Cime zijn het boegbeeld van de majestueuze Dolomieten in het noorden van Italië. Bij een bezoek aan de Dolomieten mag een bezoek dus niet ontbreken. In de zomermaanden moet je er wel wat voor over hebben, maar dat wordt beloond met prachtige uitzichten en een onvergetelijke ervaring. In dit artikel vertel ik je alles over de Drei Zinnen een wandeling die we rond de Drei Zinnen maakten.

De Drei Zinnen/Tre Cime

De Drei Zinnen (Drie Tinnen) zijn drie bergtoppen in de Dolomieten, op de grens tussen de Italiaanse regio’s Trentino-Zuid-Tirol en Veneto. De toppen zijn Große Zinne (2999 m), Kleine Zinne (2857 m) en Westliche Zinne (2973 m). De Drei Zinnen zijn een van de meest bekende en populaire bergtoppen in de Dolomieten. De toppen zijn te bereiken via een aantal wandelroutes, waarvan ik er hieronder één beschrijf.

De Drei Zinnen zijn ook een populaire bestemming voor klimmers. Er zijn verschillende klimroutes naar de toppen, van eenvoudig tot zeer moeilijk. De Drei Zinnen zijn een prachtig bergmassief met een uniek uitzicht. Ze zijn een must-see voor iedereen die de Dolomieten bezoekt.

Wandeling Drei Zinnen

In de zomermaanden is het meestal zeer druk rond de Drei Zinnen. Er zijn maar een beperkt aantal parkeerplaatsen en die worden duur betaald. Voor een gewone wagen betaal je 30 euro inkom. Wie met een camper komt betaald 45 euro, maar de camperplaatsen zijn heel beperkt. Je komt dan best de avond ervoor. Hou er wel rekening mee dat een ticket 24 uur geldig is.

Voor 8 uur ‘s morgens is het niet meer aangeraden om nog te komen. Dan zijn de parkings al helemaal vol en wordt er pas weer een auto binnengelaten als er één wegrijdt. Een andere optie is om in de late namiddag te komen.

Wandeling Drei Zinnen

De wandeling rond de Drei Zinnen

Je parkeert normaal dicht tegen de Drei Zinnen waardoor je hun schoonheid nog niet volledig kan zien. Je hebt wel een prachtig zicht op de bergen rondom. Wij deden een wandeling in tegenwijzerzin van ongeveer 8,6 km waarbij er 430 hoogtemeters moesten overwonnen worden. In de komootembed hieronder zie je de volledige wandeling met alle gegevens.

Vanaf Rifugio Auronzo volg je het brede pad richting Rifugio lavaredo. Daar zijn wij links afgeslaan op een steil stuk. Als alternatief kan je de brede weg blijven volgen. Dat zal al heel wat hoogtemeters schelen. Vanaf dit punt begin je ook stilaan de drie gigantische pilaren te zien en hoe dichter je bij de Dreizinnenhütte komt, hoe beter je ze ziet. Aan de Dreizinnenhütte kan je op het terras ook genieten van het uitzicht met een koffie of thee. Je kan de steile weg naar de hut nemen of de langere omweg.

Wandeling Drei Zinnen

Daarna wandel je terug richting de Drei Zinnen. Eerst volgt er een kleine zigzag naar beneden gevolgd door een pittig klimmetje. De drie pilaren blijven groter worden tot je er terug achter zit en aan de parking uitkomt. Als je geluk hebt kan je nog marmotten spotten onderweg!

Hoewel het een toeristische attractie is moet je toch wel goed te been zijn om de wandelingen rond de Drei Zinnen te kunnen maken. Het zijn vrij goed begaanbare paden maar het blijven bergpaden met heel wat hoogteverschillen en losse stenen.

Wandeling Drei Zinnen

Conclusie

Deze wandeling rond de Drei Zinnen geeft je een prachtig uitzicht op de drie pilaren en de omgeving errond. Kom zeker op tijd (of buiten het zomerseizoen) en dan zal het vroeg opstaan beloond worden met een onvergetelijke ervaring in een fenomenale omgeving.

Dolomieten & Zuid-Tirol reisgids:

Ben je geïnspireerd geraakt door dit avontuur aan de Drie Zinnen? Wil je nog meer ontdekken in de Dolomieten en Zuid-Tirol? Dan is de digitale reisgids van Reisroutes iets voor jou!

Deze uitgebreide gids biedt gedetailleerde routes, insider tips, en praktische informatie om het meeste uit je reis te halen.

Dus, waar wacht je nog op? Haal je gids en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur in de adembenemende Dolomieten!

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!