De mooiste wandelingen in Slovenië

Vintgar Kloof
Reizen

Slovenië wordt steeds bekender als wandelbestemming. En dat is te begrijpen, want de natuur in Slovenië is zeer divers: bergen, watervallen, meren, rivieren, de zee, grotten, … het is er allemaal. In dit artikel vind je de mooiste wandelingen in Slovenië: van lange uitdagende dagwandelingen tot de korte wandelroutes geschikt voor heel het gezin.

De 7 Triglav meren

The Seven Lakes Valley

The Seven Lakes Valley in het Triglav Nationaal Park. Voor mij staat deze bovenaan in het lijstje van de mooiste wandelingen in Slovenië. Want dit is de crème de la crème in de Julian Alps en maar liefst 27 km lang! Voor wat, hoort wat zeker? De wandelroute brengt je langs zeven meren in het hartje van het Triglav Nationaal Park. Doordat je bijna 1200 m stijgt, kan je ook genieten van adembenemende uitzichten. 

Lees er alles over in onze blog ‘De Seven Lakes Valley hike’.

Jezersko, het hartje van de Alpen

Jezersko

Niet zo ver van de grens met Oostenrijk, in de Alpen in Slovenië, ligt Jezersko. Hier vind je prachtige natuur, vredige dorpjes en rust. Jezersko is een schilderachtige groene vallei, omgeven door de hoge toppen van de Kamnik-Savinja Alpen. 

In deze prachtige omgeving is een wandelroute van 13 km naar de berghut Ceska Koca. De berghut is relatief goed te bereiken, al is de laatste km een uitdaging door de houten ladders en smalle paden.

Meer info over deze wandelroute op onze blog ‘Wandelen in de Alpen van Slovenië’.

Langs de herdersdorpen van Velika Planina

Velika Planina

Ben je op zoek naar een mooie en eenvoudige wandeling in Slovenië? Dan is de Velika Planina wandelroute wat je zoekt! 

Velika Planina of ook wel de ‘Grote Alpen weide’ is gekend om zijn  typische houten herdershutjes – die vandaag de dag nog steeds in gebruik zijn. De herdershutjes zijn beschermd erfgoed en dienen tegelijk ook als een soort openluchtmuseum. 

De wandeling is eenvoudig en vrij vlak. Er staan verschillende informatiebordjes met info over de locatie, leefgewoontes, de vegetatie en leuke weetjes. Ideaal om ook met kinderen te doen.

Wil je meer weten? Lees dan snel onze blog ‘Velika Planina wandelroute’.

De mooiste uitzichtpunten over Lake Bled 

Wandelroute aan Lake Bled

Wie aan Slovenië denkt, denkt aan het iconische meer Bled. Te herkennen aan het kleine eilandje in het midden van het azuurblauwe water, met het witte kerkje. Het is een toeristisch, maar dus niet te missen bezienswaardigheid in Slovenië. 

Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de mooiste uitzichtpunten over Lake Bled: Ojstrica, Velika Osojnica en Mala Osojnica.

Lees er alles over op onze blog ‘Wandelroute aan Lake Bled’

Volg de houten paadjes in de Vintgar Kloof

Vintgar Kloof

Volg de houten paadjes langs het knalblauw water in de Vintgar Gorge. Deze Vintgar kloof is niet ver gelegen van het bekende Lake Bled en daarom ook vrij toeristisch. Tip: bezoek de kloof in de late namiddag (vanaf 16u30) dan is het hier rustig en kan je de mooiste foto’s nemen. 

Meer info over de openingsuren en de toegangsprijzen kan je terugvinden op de officiële website.

De ongekende bergkam Kriska gora

Kriska gora - de mooiste wandelingen in Slovenië

De Kriška gora is geliefd bij de Sloveense wandelaars, maar – gelukkig voor ons – nog niet zo bekend bij toeristen. Kriška gora is een 5 km lange bergkam ten oosten van Trzic. De hoogste top van deze bergkam is de Tolsti vrh (1715 meter). De wandelroute zelf is pittig, maar begaanbaar. En een aanrader vanwege de prachtige uitzichten.

De volledige routebeschrijving kan je terugvinden in het artikel ‘Wandelroute Gozd-Tolsti vrh-Kriska gora’

Volg de Soca Rivier dwars door het Triglav nationaal park

Soca Rivier

Deze Soča rivier kronkelt 96km door onder andere het Nationaal Park Triglav. De Soča rivier staat bekend om de heldere blauwe kleuren van het water. Na iedere bocht langs de Soca rivier zie je weer een prachtig stukje natuur dat je wil vastleggen. 

Langs deze knalblauwe rivier kan je ook een wandelroute van 20 km volgen, de Soca trail. Helaas paste dit niet meer in onze planning al kriebelde het wel enorm!

Rond het meer van Bohinj

Lake Bohinj

Wie letterlijk alle kanten van het prachtige Bohinj meer wil bekijken kan kiezen voor de volledige wandeling rond het meer. Deze wandelroute van 12 km is eenvoudig en dus geschikt met kinderen. Nood aan verfrissing tijdens de wandeling? Dan spring je toch gewoon even het water in? En vergeet die uitgebreide picknick niet voor onderweg, lange pauzes nemen en genieten tijdens deze wandeling is een must!

De Tolmin Kloof

Tolmin Gorge

De Tolmin Kloof, oftewel de Tolmin Gorge in Slovenië. Een sprookjesachtige plek waar je je ogen uitkijkt. 

Er loopt een goed bewegwijzerde wandeling langs verschillende mooie punten in deze kloven. Bij de entree krijg je een kaart mee en wordt er uitgelegd hoe je moet lopen. De wandeling is redelijk eenvoudig en goed beveiligd. De duur van de wandeling is ongeveer 1,5 uur (2,5 km).

Meer info over de openingsuren en de toegangsprijzen kan je terugvinden op de officiële website 

Ontbreekt er volgens jou nog een wandelroute in dit overzicht van de mooiste wandelingen in Slovenië? Laat het dan zeker weten als reactie op deze blog!

reisroutes slovenië
Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!