Eendaagse roadtrip door Triglav nationaal park, Slovenië

ReizenReizen

Een vakantie in Slovenië is niet compleet zonder een bezoek aan het Triglav nationaal park . Het park ligt in de prachtige, ongerepte Julische Alpen. Hier vind je rotsige bergen, smaragdgroene rivieren en heldere meren. Overal waar je kijkt is het uitzicht indrukwekkend!

Aangezien we enkele dagen hiervoor net een stevige wandeling achter de rug hadden van 27,5km! Was het tijd om Slovenië met de auto te verkennen. Hieronder kan je de beschrijving van onze ééndaagse roadtrip door het Triglav nationaal park terugvinden. 

Zelenci natuurreservaat

Zelenci natuurreservaat

Het heldere, smaragdgroene water van het Zelenci natuurreservaat in Slovenië. Laat ons eerlijk zijn… het is maar een heel klein plekje die door zijn fotogenieke locatie wel wat aandacht trekt, maar een echte wandeltocht kan je hier niet doen.

Wel is dit plekje ideaal om even te stoppen tijdens een roadtrip. Dat hebben wij dan ook gedaan! Dit prachtig staaltje natuur was ons startpunt van een ééndaagse roadtrip door het Triglav nationaal park in Slovenië. 

Jasna lake in Kranjska Gora

Jasna lake Kranjska Gora

Kranjska Gora is omringd door de Julische Alpen en daardoor zeer geliefd bij skiërs. Al mag je deze plek ook in de zomer niet overslaan! Wij brengen een bezoek aan Lake Jasna. Je kan hier zwemmen, als je wil. Wij vonden dat toch iets te fris dus kozen voor een korte rondwandeling langs het heldere meer.

Voor de liefhebbers is er ook een rodelbaan in de buurt! Een kaartje kost slechts €11 en kan je in het tourist office in Kranjska Gora krijgen. Helaas was dat met onze hond geen optie 😉

Vršič pass

roadtrip door triglav nationaal park

Deze hoogste en bekendste bergpas in Slovenië is zeker niet voor angsthazen! Verschillende haarspeldbochten slingeren je door het hartje van Triglav Nationaal park tot de 1611 meter hoge top. 

Deze uitdagende bergpas is ook zeer geliefd bij fietsers. En aan de top starten meerdere wandelroutes, al raad ik het af om daar te parkeren. Het kan hier heel druk worden. 

De Vrsic pass is gebouwd door Russische krijgsgevangenen in WOI. Onderweg kom je dan ook de ‘Russian Chapel’ tegen als nagedachtenis.

Soča Rivier

soca rivier

Na iedere bocht langs de Soca rivier zie je weer een prachtig stukje natuur dat je wil vastleggen. Gelukkig zijn er voldoende kleine parkings onderweg om je camera boven te halen.

Wij hebben ons geparkeerd aan Kamp Korita en Kamp Jelinc. Langs deze knalblauwe rivier kan je ook een wandelroute van 20 km volgen, de Soca trail. Helaas paste dit niet meer in onze planning al kriebelde het wel enorm!

Bovec

Bovec is een goede uitvalsbasis voor de actieve toerist. Je kan hier hiken, kajakken, parapenten, raften… ook hier hadden wij graag meerdere dagen verbleven. Voor deze ‘miniroadtrip’ stoppen we hier voornamelijk om te lunchen. We zullen dus zeker nog eens moeten terugkomen naar Bovec om hier alles uit te proberen! 🙂

Tolmin Gorge

Tolmin gorge

Onze laatste stop is aan de Tolmin kloof. Minder toeristisch dan de Vintgar kloof, aan de andere kant van het Triglav nationaal park. Maar zeker ook de moeite om te bezoeken. Reken ongeveer een uurtje om hier rond te wandelen. Openingsuren en tarieven zijn terug te vinden op de officiële website.

Tip: heb je tijd? Doe deze roadtrip dan niet op één dag maar zoek een camping in de buurt van de Soca Rivier en Bovec. Onderbreek de roadtrip voor een prachtige wandelroute langs de Soca trail, huur een kajak in Bovec of doe helemaal zot en ga eens parapenten. Allen staan ze nog op mijn bucket list. Ik kom dus zeker nog eens terug!

Tip: Vele parkings zijn te betalen via een app of kleingeld. Installeer deze app ‘Easypark’ vooraf want je moet je bankgegevens hier aankoppelen. Of voorzie voldoende kleingeld. Wij weten helaas uit ervaring dat vele parkeermeters geen geld teruggeven.

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!