Wandeling langs de Ninglinspo

ReizenReizen

Al enige tijd geleden schreef ik een artikel over drie wandelingen die je zeker eens moet doen in de Ardennen. Een lezer had mij na het lezen van dat artikel ook nog een andere wandeling aangeraden: de wandeling langs de Ninglinspo (het enige “bergriviertje” in België). Het duurde een tijdje, maar tijdens het begeleiden van een reisje in de Ardennen was eindelijk de mogelijkheid er om de wandeling langs de Ningslinspo te ontdekken. Verdient deze wandeling een plaatsje naast de drie andere wandelingen waar ik over schreef? Kom het hieronder te weten!

Wandeling Ninglinspo

Wil je graag meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een handige wandelgids die je kan kopen voor maar 8 euro! Daarmee steun je ons en kan jij de Ardennen volop ontdekken! Klik hier voor meer info.

De wandeling

De wandeling begint in Sedoz net buiten het stadje Aywaille. Je kan parkeren aan taverne/restaurant Ninglinspo (Sedoz is ook de straatnaam). Heel veel parking is er niet dus het kan zijn dat je wat verder ergens langs de weg zal moeten parkeren. Vlak aan de parking starten de bordjes. De blauwe rechthoeken is voor de volledige route van ongeveer 6 km en 200 hoogtemeters. De gele bordjes duiden een route aan van 2,5 km. Als je de blauwe route neemt loop je voortdurend bergop langs de Ninglinspo tot je op een bredere weg komt die je in dalende lijn terugbrengt naar de parking. Je hebt eigenlijk geen kaart nodig want de bewegwijzering is duidelijk.

Wandeling Ninglinspo

Mijn ervaring

Deze wandeling lijkt veel op de wandeling in de Valléé de la Hoëgne waar ik hier al over schreef. Je blijft bergop het riviertje volgen en je steekt regelmatig het water over via houten bruggetjes. Regelmatig kom je ook kleine watervalletjes tegen. Dit verveelt eigenlijk nooit en het zou eigenlijk nooit mogen stoppen. Het is precies alsof je door een sprookjesbos loopt. Bij het terugkeren passeer je ook nog een mooi uitzichtpunt. Ik denk dat mijn foto’s duidelijk maken dat het echt eens de moeite is om de wandeling te maken.

Voor een ervaren wandelaar is deze wandeling niet zo lastig, maar voor minder ervaren wandelaars zijn er toch wel wat moeilijkere hindernissen en steile stukjes. Dus ook opletten met jonge kinderen. Het volgen van de route is niet zo moeilijk omdat je ofwel het riviertje volgt, ofwel het breder pad terug naar de parking volgt. Het is wel aangeraden om wandelschoenen te dragen.

Wandeling Ninglinspo

Ik was er in de beruchte coronazomer van 2020. Vanwege de staycation was er een enorm veel volk aanwezig (in augustus 2020 werd uiteindelijk zelf besloten om een limiet te zetten op aantal bezoekers). Tijdens een gewone zomer zal er ook wel veel bezoek zijn rekening houdende met mijn ervaring in de Vallée de la Hoëgne, maar zo extreem zal het wel niet meer zijn. Op de foto’s dus heel veel volk, maar laat je daardoor niet afschrikken.

De wandeling langs de Ninglinspo is dus zeker een aanvulling op de andere drie wandelingen die ik eerder aanraadde. Het is één van de mooiste wandelingen die je kan maken in de Ardennen. Bij het plannen van een volgend bezoek aan de Ardennen weet je dus al waar naartoe!

Wil je nog meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een wandelgids met al onze favoriete wandelingen. Bij aankoop krijg je een handig overzicht en steun je ons. Verder doneren we een klein deel van het aankoopbedrag om de CO2 te compenseren die vrijkomt door de verkoop van deze wandelgids! Bedankt!

Facebook
Pinterest
Twitter

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!