Vier prachtige wandelingen op Mallorca

Reizen

In het voorjaar van 2021 ben ik het Tramuntana-gebergte op Mallorca gaan verkennen. Tijdens deze korte reis deden we vier wandelingen waarvan ik overtuigd ben dat ze behoren tot de mooiste wandelingen die je kan maken op Mallorca. In dit artikel omschrijf ik kort even de vier wandelingen maar elk hebben ook een link naar een groter artikel. Geniet van het filmpje dat ik van iedere wandeling op Mallorca heb gemaakt. Het compilatiefilmpje van de reis vind je hieronder. Wie trouwens houdt van roadtrippen moet ook eens ons artikel over een roadtrip langs de Westkust van Mallorca lezen.

Rondwandeling bij Lluc

Deze wandeling is ideaal om te combineren met een overnachting in het Klooster van Lluc. Vanaf het klooster kan je deze wandeling dan ook beginnen. De wandeling is niet zo moeilijk en je kan kiezen om er eventueel wat meer cultuur bij te betrekken (zie uitgebreider artikel). Je volgt eerst de bekende GR221 om daarna langs en op enkele prachtige rotsformaties te wandelen. Ik vond dit een ideale inloopwandeling!

Wandelingen Mallorca

Lengte: 12,2 km

Duur: 3 à 4 uur

Hoogtemeters: 510 hm

Lastigheidsgraad: gemiddeld

Vertrekpunt: Klooster van Lluc

Meer info: Zie artikel

Wandeling door Torrent de Pareis vanaf Sa Calobra

Dit is een kloofwandeling die ik zelf had onderschat (zowel fysiek als mentaal). Om deze zeven kilometer lange wandeling af te ronden hadden we zes uur nodig! Onderschat deze wandeling dus niet en als je conditie wat minder is doe je het misschien beter niet. Desondanks is deze wandeling waarschijnlijk de mooiste van alle wandelingen op Mallorca. De kloof is werkelijk prachtig van begin tot einde. Lees het artikel dat ik er over schreef goed door vooraleer je eraan begint.

Wandelingen Mallorca

Lengte: 6,1 km

Duur: 6 à 7 uur

Hoogtemeters: 700 hm

Lastigheidsgraad: zwaar

Vertrekpunt: Sa Calobra of de parking aan het andere start/eindpunt

Meer info: Zie artikel

Wandeling naar La Trapa en meer

Dit is één van bekendste wandelingen op Mallorca die ik wat heb uitgebreid. Je wandelt niet enkel naar La Trapa. Je bezoekt ook een natuurlijk strand, een oude toren en je wandelt op het laatste deel langs de kust (kliffen). Er zijn op deze route enkele technische stukken maar qua lastigheidsgraad is vooral het deel naar La Trapa de moeite. Dit is een leuke en gevarieerde wandeling die iedere bergwandelaar wel kan smaken.

Wandelingen Mallorca

Lengte: 7,3 km

Duur: 3 à 4 uur

Hoogtemeters: 550 hm

Lastigheidsgraad: Gemiddeld

Vertrekpunt: Sant Elm

Meer info: Zie artikel

Wandeling op de Formentor

De Formentor is waarschijnlijk het drukst bezocht deel van de Tramuntana. De wandeling die ik er deed heb ik volledig zelf samengesteld. Je bezoekt twee natuurlijke stranden en je wandelt over het eeuwenoud pad Cami Vell del Far. Deze wandeling is de gemakkelijkste van de vier maar qua natuur en uitzichten zeker de moeite waard. De wandeling is ook ideaal om te combineren met een autorit naar de mooiste uitzichtpunten van de Formentor.

Lengte: 8,9 km

Duur: 3 à 4 uur

Hoogtemeters: 400 hm

Lastigheidsgraad: Gemakkelijk

Vertrekpunt: Parking (zie artikel)

Meer info: Zie artikel

Tot slot

Dit zijn volgens mij vier heel mooie wandelingen op Mallorca. Heb je verdere vragen over één van deze wandelingen? Aarzel niet om mij te contacteren via thomas@add-active.com. Verder kan ik je enkel maar een aangename wandelvakantie toewensen in de Tramuntana!

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!