Wandeling naar La Trapa en meer

ReizenReizen

La Trapa is een oud klooster dat volledig afgelegen ligt. Je geraakt er enkel met een 4×4, of met je benen. Er is een wandeling naar La Trapa die ik in dit artikel beschrijf, maar ik heb de wandeling uitgebreid met een passage langs een natuurlijk strand, een kleinere ruïne, en een stuk wandelen langs de kust. Kwestie van de ervaring compleet te maken. Kom in dit artikel alles te weten over de wandeling naar La Trapa, en ook nog wat meer.

La Trapa

In 1810 besloten een groep Franse monikken dat de Franse revolutie helemaal niet hun ding was. Ze gingen naar Mallorca waar ze op een verlaten plaats in de bergen enkele huizen bouwden en een watersysteem op poten zetten. Het doel was om helemaal autonoom te kunnen leven. Jammer genoeg was het sprookje in 1820 al voorbij. De ruïnes van deze samenleving staan nog altijd recht en worden beschermd. Dit is dan ook het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de wandeling.

Wandeling naar La Trapa

Wandeling naar La Trapa

De feiten

De wandeling naar La Trapa is 7,3 km lang met 550 hoogtemeters die moeten overwonnen worden. De GPX kan je hieronder downloaden:

Je begint in het toeristisch maar charmant stadje Sant Elm. Het eerste deel gaat gemakkelijk door een dennenbos tot je aan een splitsing komt waar je uiteindelijk ook weer op aankomt na de afdaling van La Trapa. De beklimming is vrij steil maar beloont met uitzicht op Dragon Island.

Wandeling naar La Trapa

Op het laatste deel van de beklimming wordt het wel wat technischer, en er zijn verschillende routes die je kan nemen. Sowieso komt er wel wat klauterwerk bij kijken. Gelukkig is dit stukje vrij kort en al snel zie je La Trapa opdoemen. In La Trapa kan je leren over de geschiedenis van de nederzetting, en genieten van het prachtige uitzicht.

Dan neem je dezelfde route terug naar beneden tot aan de splitsing. Uitkijken geblazen dus aan het technischer stuk! Aan de splitsing ga je naar rechts tot aan het natuurlijk strand. Vlak voor je afdaalt naar het strand mag je nog eens genieten van een uitzichtpunt. De afdaling naar het strand is wel steil en rotsachtig dus hier ook wel even opletten. Als je op het strand bent kan je even genieten van de rust en stilte. Zwemmen kan, maar er werd ons gewaarschuwd voor kwallen.

Als je het strand weer af bent moet je even goed zoeken met de gps, maar eenmaal je de route gevonden hebt volg je een pad tot een oude uitkijktoren dat steil omhoog loopt. Vlak voor de uitkijktoren kan je naar links voor het laatste deel op de kliffen aan de kust. Op zich niet zo zwaar, maar wel aan het einde een klauterstukje. Aan het einde volg je een brede weg terug tot Sant Elm.

Wandeling naar La Trapa

Voldoende water, goede schoenen en een gezonde conditie is vereist om de wandeling naar La Trapa tot een goed einde te brengen.

Alternatieven

Voor wie het bovenstaande niet ziet zitten is er een brede onverharde weg die je te voet ook kan gebruiken om in La Trapa te raken. Deze route is een stuk gemakkelijker.

Je kan ook gewoon de route naar La Trapa doen vanuit Sant Elm, en via dezelfde weg terugkeren. Dan ga je dus niet naar het natuurlijk strandje en de oude uitkijktoren.

Wat vond ik van deze wandeling?

De wandeling naar La Trapa is iets wat iedere bergwandelaar zoals ik wel kan smaken. Een sterke klim naar een duidelijk doel. Daar doen we het toch voor? Zeker als de uitzichten op de route fenomenaal zijn. Dragon Island is toch wel een plaatje om naar te kijken vanaf het wandelpad of La Trapa.

Ik had geprobeerd om een route samen te stellen die die toch wat variatie bood. Doordat je nog het strandje, de oude uitkijktoren en op de kliffen wandelt geloof ik dat ik daar goed in geslaagd ben. Na deze wandeling heb je het gebied gezien in al z’nn facetten. Ik ging in elk geval als tevreden mens naar huis!

Wandeling naar La Trapa

Conclusie

Wil jij ook een uitdagende klim naar een oude nederzetting? Dan is de wandeling naar La Trapa (en meer) een must-do als je in Mallorca bent. Voor het uitzicht op Dragon Island alleen al zou iedereen het eens moeten doen. Geniet ervan!

Kooptip: Wil jij meer ontdekken van Mallorca en de omliggende eilanden? Dan is deze reisgids misschien iets voor jou!

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!