De mooiste wandelingen in Malmedy.

Wandelen in de omgeving van Malmedy - Hoge venen

ReizenReizen

In 20 minuten rij je zo van de Hoge Venen naar een sprookjesbos, met kasteel! De ontelbare wandelingen in Malmedy zijn goed bewegwijzerd. Hierbij een overzicht van mijn favoriete wandelingen in Malmedy.

Door de corona maatregelen waren we, zoals de meesten, genoodzaakt onze buitenlandse reis om te ruilen naar een reisje in eigen land – België. Ons oog was gevallen op Malmedy in het groene Ardennen. Aangezien ik graag rondtrek, had ik schrik dat twee weken in dezelfde omgeving  me snel zou vervelen. Dat was in dit divers landschap zeker niet het geval!

Wil je graag meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een handige wandelgids die je kan kopen voor maar 8 euro! Daarmee steun je ons en kan jij de Ardennen volop ontdekken! Klik hier voor meer info.

De typische vlonderpaadjes in de Hoge Venen

wandelen in de hoge venen met de hond

De Hoge Venen, populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Het is dan ook één van de meest bijzondere landschappen in de Ardennen. En staat daarom als eerste op dit lijstje met de mooiste wandelingen in Malmedy! De meest bekende vertrekpunt zijn aan Signal de Botrange – het hoogste punt van België en Baraque Michel. Hier zijn verschillende aangeduide wandelroutes, die je via de typische vlonderpaadjes door het hartje van de Hoge Venen brengen.


In dit natuurreservaat is er een strikte bescherming van de fauna en flora. Waardoor honden – zelfs aan de leiband – in vele delen van het gebied verboden zijn. Een ander vertrekpunt, waar honden wel overal zijn toegelaten, is het domein van Berinzenne. Lees er alles over in dit artikel: Wandelen in de Hoge Venen met de hond

Het sprookjesachtige kasteel Reinhardstein

wandelingen in de omgeving van Malmedy - het kasteel van reinhardstein

Mijn favoriete wandeling in Malmedy en de Ardennen. Deze wandeling brengt je langs het sprookjesachtige kasteel Reinhardstein. Het vertrekpunt van deze – toch wel stevige – wandeling is aan de kerk van het gehucht Xhoffraix en is 17 km lang. Opzoek naar een kortere wandelroutes in Malmedy? Kies dan voor een kleinere wandelingen van 5-7 km rond het kasteel Reinhardstein, die vertrekken aan de stuwdam van Robertville.

Wist je trouwens dat je hier ook de hoogste waterval van België kan bezichtigen, maar liefs 60 m hoog!

Wandeling in Malmedy langs het uitzichtpunt ‘Rocher de Falize’

wandelingen in de omgeving van Malmedy - Rocher de Falize

In Bellevaux, vlak bij het bekendere Malmedy, maak je een fijne wandeling langs twee bekende uitzichtpunten Rocher de Falize en Rocher de Warche. Vanaf deze overhangende rotsen, heb je prachtige panorama’s over de Warche vallei. Vergeet je fototoestel dus zeker niet mee te nemen! De wandeling afsluiten doe je met een lokaal gebrouwen biertje in de brasserie van Bellevaux.

De waterval van Bayehon

waterval van Bayehon

België heeft meer watervallen dan je denkt… de waterval van Bayehon ligt verstopt in de Bayehonvallei en kan je best te voet bereiken. Wandel via een aangeduide wandelroute van 13 km lang langs deze waterval van Bayehon en langs de nabij gelegen venen en bossen.

Tip: wil je de waterval in zijn volle pracht zien? Doe deze wandeling dan in de herfst of de lente. In de zomer mist de waterval wat van zijn effect door de droogte. 

Is er nog een wandelroute in Malmedy die zeker tussen dit lijstje moet staan? Laat het weten via een berichtje op deze blog!

Wil je nog meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een wandelgids met al onze favoriete wandelingen. Bij aankoop krijg je een handig overzicht en steun je ons. Verder doneren we een klein deel van het aankoopbedrag om de CO2 te compenseren die vrijkomt door de verkoop van deze wandelgids! Bedankt!

Facebook
Pinterest
Twitter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!