De mooiste wandelingen in de omgeving van Malmedy.

ReizenReizen

Door de corona maatregelen waren we, zoals de meesten, genoodzaakt onze buitenlandse reis om te ruilen naar een reisje in eigen land – België. Ons oog was gevallen op Malmedy in het groene Ardennen. Aangezien ik iemand ben die graag rondtrekt had ik schrik dat twee weken in dezelfde omgeving  me snel zou vervelen. Maar dat was in dit divers landschap zeker niet het geval. In 20 minuten rij je zo van de Hoge Venen naar een sprookjesbos, met kasteel! De ontelbare wandelingen in Malmedy zijn ook zeer goed bewegwijzerd. Hierbij een overzicht van mijn favoriete wandelingen in de omgeving van Malmedy.

De Hoge Venen

wandelen in de hoge venen met de hond

De Hoge Venen, enorm populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Het is dan ook één van de meest bijzondere landschappen in de Ardennen. En zou daarom bij iedereen op zijn verlanglijstje moeten staan!

Het meest bekende vertrekpunt is aan Signal de Botrange. Tevens ook het hoogste punt van België. Hier staan verschillende aangeduide wandelroutes die je via de typische vlonderpaadjes door het hartje van de Hoge Venen brengen.

In dit natuurreservaat is er echter een zeer strikte bescherming van de fauna en flora. Waardoor honden – zelfs aan de leiband – in vele delen van het gebied verboden zijn. Waar kan je dan wel wandelen met je hond in de Hoge Venen? Lees meer in dit artikel: Wandelen in de Hoge Venen met de hond

Het kasteel van Reinhardstein

wandelingen in de omgeving van Malmedy - het kasteel van reinhardstein

Mijn favoriete wandeling in de omgeving van Malmedy en de Ardennen in het algemeen. Deze wandeling begint in het dorpje Xhoffraix en brengt je langs het kasteel van Reinhardstein.

Het vertrekpunt van deze – toch wel stevige – wandeling is aan de kerk van het gehucht Xhoffraix en is in totaal 17 km lang. Toch opzoek naar een kortere wandelroute? Dan zijn er nog kleinere wandelingen van 5-7 km rond het kasteel van Reinhardstein die vertrekken aan de stuwdam van Robertville.

Wist je trouwens dat je hier ook de hoogste waterval van België kan bezichtigen, maar liefs 60 m hoog! 

benieuwd naar meer? lees dan zeker dit artikel: Het kasteel van Reinhardstein – wandelen in Malmédy

Wandeling in Malmedy langs het uitzichtpunt ‘Rocher de Falize’

wandelingen in de omgeving van Malmedy - Rocher de Falize

In Bellevaux, vlak bij het bekendere Malmedy, kan je een fijne wandeling maken langs twee bekende uitzichtpunten Rocher de Falize en Rocher de Warche. 

Vanaf deze overhangende rotsen kan je uitstekend foto’s nemen van de prachtige panorama’s over de Warche vallei. Vergeet je fototoestel dus zeker niet mee te nemen! De wandeling afsluiten kan je doen met een lokaal gebrouwen biertje in de brasserie van Bellevaux.

Meer info over deze wandeling kan je hier terugvinden: Wandeling in Malmedy langs het bekende uitzichtpunt ‘Rocher de Falize’

De waterval van Bayehon

waterval van Bayehon

België heeft meer watervallen dan je denkt… de waterval van Bayehon ligt verstopt in de Bayehonvallei en kan je best te voet bereiken. Via een aangeduide wandelroute van 13 km lang passeer je niet alleen deze waterval maar ook de nabij gelegen venen en bossen. 

Lees via dit artikel alle belangrijke info over deze wandeling naar de waterval van Bayehon en de streek errond: De waterval van de Bayehon (en nog veel meer)

tip: wil je de waterval in zijn volle pracht zien? Doe deze wandeling dan best in de herfst of de lente. In de zomer kan deze waterval wat van zijn effect missen door de droogte. 

Ben ik nog een belangrijke wandeling in de omgeving van Malmedy vergeten? Laat dit dan zeker weten via een berichtje op deze blog!

Winkeltip: wil je meer van de Ardennen ontdekken? Dan kan deze handige online gids jou misschien helpen!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Gelijkaardige artikelen

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!