De mooiste wandelingen in Malmedy: Ontdek de betoverende natuur van de Ardennen

Wandelen in de omgeving van Malmedy - Hoge venen

ReizenReizen

Welkom op onze wandel- en reisblog! In deze blog nemen we je mee naar Malmedy, een betoverende bestemming in de groene Ardennen, waar je in 20 minuten van de Hoge Venen naar een sprookjesbos (met een kasteel) kunt rijden. Malmedy biedt een overvloed aan wandelmogelijkheden, allemaal goed bewegwijzerd en klaar om te ontdekken. Als fervente wandelaar deel ik graag mijn favoriete wandelingen in Malmedy met jou. Dus trek je wandelschoenen aan en laten we op pad gaan!

Door de beperkingen die de coronamaatregelen met zich meebrachten, hebben velen van ons de buitenlandse reizen moeten omboeken naar vakanties in eigen land. Voor mij viel de keuze op Malmedy. Als iemand die graag nieuwe plekken verkent, maakte ik me een beetje zorgen dat ik me na twee weken in dezelfde omgeving snel zou vervelen. Maar in dit gevarieerde landschap was dat absoluut niet het geval!


Voordat we beginnen, wil ik je wijzen op onze handige wandelgids voor de Belgische Ardennen. Klik hier voor meer informatie.

De typische vlonderpaden in de Hoge Venen

Bovenaan mijn lijstje met de mooiste wandelingen in Malmedy: de Hoge Venen. Geliefd bij wandelaars en natuurliefhebbers. Twee bekende vertrekpunten zijn Signal de Botrange – het hoogste punt van België – en Baraque Michel. Vanaf daar kun je verschillende bewegwijzerde wandelroutes volgen die je door het hart van de Hoge Venen leiden, over de typische vlonderpaden

In dit natuurreservaat is een strikte bescherming aan de fauna en flora, waardoor honden, zelfs aangelijnd, in grote delen van het gebied verboden zijn. Als je met je viervoeter wil wandelen, zijn volgende wandelroutes een aanrader: 

Het sprookjesachtige kasteel Reinhardstein

Mijn absolute favoriet: een wandeling die je meeneemt naar het kasteel Reinhardstein. Deze stevige wandeling van 17 km begint bij de kerk van het gehucht Xhoffraix. Ben je opzoek naar kortere wandelroutes in Malmedy? Kies dan voor kleinere wandelingen van 5-7 km rond het kasteel Reinhardstein, die beginnen bij de stuwdam van Robertville. Wist je trouwens dat je hier ook de hoogste waterval van België kan bezichtigen, maar liefs 60 m hoog!

Verken de Adembenemende Uitzichten van ‘Rocher de Falize’ tijdens een Wandeling in Malmedy

Tijdens deze wandeling geniet je van twee bekende uitzichtpunten, namelijk Rocher de Falize en Rocher de Warche. Deze overhangende rotsen bieden een spectaculair uitzicht over de Warche vallei. We sluiten de wandeling af met een verfrissend lokaal gebrouwen biertje in de brasserie van Bellevaux. Een perfecte manier om na te genieten.

Lees meer over de wandeling langs het bekende uitzichtpunt ‘Rocher de Falize’

De waterval van Bayehon

Deze waterval is te voet bereikbaar via een 13 km lange bewegwijzerde wandelroute, die je langs de waterval, de omliggende venen en bossen leidt. Plan je wandeling in de herfst of lente om de waterval in al zijn pracht te ervaren, aangezien hij in de zomer aan kracht verliest door de droogte. Mis deze natuurlijke schoonheid niet tijdens je wandelingen in Malmedy!

Bekijk de volledige wandelroute langs de waterval van Bayehon

Is er nog een wandelroute in Malmedy die zeker tussen dit lijstje moet staan? Laat het weten via een berichtje op deze blog!

Digitale reisgids ‘Wandelen in de Belgische Ardennen’

Wandelgids Ardennen Add-Active

Wandelen in de Belgische Ardennen

Wil je de leukste wandelingen van de Belgische Ardennen verkennen? Ontdek dan de nieuwste wandelgids van Add-active.

Facebook
Pinterest
Twitter

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!