Kasteel Reinhardstein wandeling

ReizenReizen

De kasteel Reinhardstein wandeling is mijn favoriete wandeling in Malmedy. Het kasteel van Reinhardstein ligt vlak bij de stuwdam van Robertville en de Reinhardstein waterval. Dit is de hoogste waterval van België, 60 m hoog! Liefhebbers kunnen naast de wandeling ook een rondleiding in het kasteel zelf reserveren. 

Onderstaande wandelroute Is 17 km. Is dit wat te lang voor jou? Dan zijn er nog kleinere wandelroutes van 5-7 km rond het kasteel Reinhardstein.


Locatie: België, Luik

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Afstand: 17 km

Hoogteverschil: 490 m

Parking: Aan de kerk van Xhoffraix

Bewegwijzering: Groene markering met het logo van een gans


Kasteel Reinhardstein wandeling – routebeschrijving

We vertrekken aan de kerk in het dorpje Xhoffraix, vlakbij het bekendere Malmedy. En volgen de groene markering met het logo van een gans. Ondanks de zomer is er een koude wind in het dorpje Xhoffraix. Gelukkig dalen we al snel af tussen de rotsen naar de Warche vallei. Na een tijdje komen we tot bij de voet van de burcht van Reinhardstein.

De beklimming daarna is veeleisend. We wandelen steil naar boven op een hellend pad en mijn voeten glijden vaak weg op de steentjes. Maar als ik even niet naar mijn voeten kijk heb ik een prachtig zicht op het kasteel Reinhardstein, hoog in het bos.

Tip: Vergeet geen bezoekje te brengen binnen in het kasteel Reinhardstein zelf. Let op: de bezoeken zijn beperkt en je moet op voorhand reserveren. Meer info vind je op de officiële website van Reinhardstein terug.

De Reinhardstein waterval ligt goed verstopt. Om deze te bereiken gaan we langs het kasteel Reinhardstein zelf. De poort van het kasteel moet dan geopend zijn. Uiteindelijk is er een  wandelpad met de wegwijzer ‘Warche’ naar beneden. (Van de waterval volg je dezelfde weg terug naar het kasteel)

Na het kasteel Reinhardstein gaan we richting de enorme stuwdam in Robertville. (Hier vertrekken de wandelroutes van 5-7 km) We houden rechts aan en blijven stijgen tot aan het uitzichtpunt ‘Nez de Napoleon’. Een rots die uitsteekt boven het bos waardoor we een mooi uitzicht hebben op de vallei van de Warche. Ideaal om even te rusten of te picknicken.

We wandelen verder naar ‘Camping du Moulin’ en een actieve steengroeve. Het is indrukwekkend om de mensen in de steengroeve aan het werk te zien. Vanaf de steengroeve stijgen we terug richting het startpunt.

Op zoek naar onze mooiste wandelingen in Malmedy? Klik dan zeker op de link achter deze tekst.

Mijn mening over de kasteel Reinhardstein wandeling

Deze kasteel Reinhardstein wandeling, van 17 km lang, is mijn favoriete wandeling in de omgeving van Malmedy! Het is een  stevige wandeling, met pittige stukjes klimmen en afdalen. Heb je de kinderen mee? Of zie je 17 km niet zitten? Ga dan voor een wandeling rond het kasteel van 5 of 7 km, te starten vanuit Robertville. In combinatie met een bezoek aan het kasteel en de waterval maak je er een topdagje van.

Download de gpx van deze kasteel Reinhardstein wandeling. Geen idee hoe je met een gpx moet werken? Leer er alles over in ons artikel Zelf je wandelroutes uitstippelen

Overnachten

Wij verbleven 2 weken in Val d’arimont. (Uiteraard kan je hier ook perfect 1 nacht verblijven.) Het is de perfecte uitvalsbasis om te wandelen in de omgeving van Malmedy en de Hoge Venen. Je kan zowel kiezen tussen Hotel Le Val d’Arimont of Val d’Arimont Resort. In beide gevallen geniet je van het binnen- en buitenzwembad, restaurant en ontbijtservice. Én honden zijn toegelaten!

Digitale reisgids ‘Wandelen in de Belgische Ardennen’

Wandelgids Ardennen Add-Active

Wandelen in de Belgische Ardennen

Wil je de leukste wandelingen van de Belgische Ardennen verkennen? Ontdek dan de nieuwste wandelgids van Add-active.

Facebook
Pinterest
Twitter

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!