Kasteel Reinhardstein wandeling

ReizenReizen

De kasteel Reinhardstein wandeling is mijn favoriete wandeling in Malmedy. Het kasteel van Reinhardstein ligt vlak bij de stuwdam van Robertville en de Reinhardstein waterval. Dit is de hoogste waterval van België, 60m hoog! Liefhebbers kunnen naast de wandeling ook een rondleiding in het kasteel zelf reserveren. Is 17km toch wat te lang voor jou? Dan zijn er nog kleinere wandeling van 5-7km rond het kasteel Reinhardstein.

Kasteel Reinhardstein wandeling Add-active

Wil je graag meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een handige wandelgids die je kan kopen voor maar 8 euro! Daarmee steun je ons en kan jij de Ardennen volop ontdekken! Klik hier voor meer info.

Kasteel Reinhardstein wandeling in het kort

  • Startpunt: aan de kerk van Xhoffraix
  • Afstand: 17km
  • Stijgen: 490m
  • Bewegwijzering: groene markering met het logo van een gans
  • Wegdek: onverharde boswegen met enkele pittige stukjes klimmen
  • Honden toegelaten: ja

Kasteel Reinhardstein routebeschrijving

Vertrekken doe je aan de kerk van het dorpje Xhoffraix, vlakbij het bekendere Malmedy. Je volgt de groene markering met het logo van een gans. Vanuit het dorpje Xhoffraix daal je af tussen de rotsen naar de Warche vallei. Al gauw kom je tot bij de voet van de burcht van Reinhardstein.

Warche vallei tijdens de kasteel Reinhardstein wandeling met add-active

De beklimming daarna is veeleisend. We wandelen steil naar boven op een hellend pad waar onze voeten snel wegglijden. Wel heb je hier een prachtig zicht op het kasteel van Reinhardstein, hoog in het bos. Vergeet zeker geen bezoekje te brengen binnen in het kasteel Reinhardstein zelf. Let op: de bezoeken zijn beperkt en je moet steeds op voorhand reserveren. Meer info kan je op de officiële website van Reinhardstein terugvinden.

kasteel Reinhardstein add-active

Om naar de Reinhardstein waterval te wandelen, ga je via het kasteel van Reinhardstein zelf. Het kasteel moet wel geopend zijn, want je volgt via de ingang het wandelpad met de wegwijzer ‘Warche’ naar beneden.

Na het kasteel Reinhardstein en de waterval ga je naar de enorme stuwdam in Robertville. (Hier vertrekken de wandelroutes van 5-7km) De weg blijft stijgen tot je uiteindelijk aan het uitzichtpunt ‘Nez de Napoleon’ komt. Een rots die uitsteekt boven het bos waardoor je een mooi uitzicht hebt op de vallei van de Warche. Ideaal om even te rusten of te picknicken.

uitzichtpunt ‘Nez de Napoleon’ tijdens kasteel Reinhardstein wandeling met add-active

De wandeling gaat verder naar ‘camping du moulin’ en een actieve steengroeve. Het is indrukwekkend om de mensen in de steengroeve aan het werk te zien. Vanaf de steengroeve stijg je terug richting het startpunt.

Mijn mening over de kasteel Reinhardstein wandeling

Deze wandeling van 17km lang is persoonlijk mijn favoriete wandeling in de omgeving van Malmedy en de Oostkantons. Al moet ik ook toegeven dat het een stevige wandeling is met enkele pittige stukjes klimmen en afdalen. Heb je de kinderen mee? Of zie je 17km zelf niet zitten? Ga dan zeker voor de kasteel Reindhardstein wandeling van 5 of 7 km, te starten vanuit Robertville. In combinatie met een bezoek aan het kasteel en de waterval maak je er een topdagje van.

Wil je nog meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een wandelgids met al onze favoriete wandelingen. Bij aankoop krijg je een handig overzicht en steun je ons. Verder doneren we een klein deel van het aankoopbedrag om de CO2 te compenseren die vrijkomt door de verkoop van deze wandelgids! Bedankt!

Facebook
Pinterest
Twitter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!