Wandeling in Malmedy langs het bekende uitzichtpunt ‘Rocher de Falize’

Uitzichtpunt rocher de Falize

Reizen

In Bellevaux, vlak bij het bekendere Malmedy, is een fijne wandeling langs twee bekende uitzichtpunten: Rocher de Falize en Rocher de Warche. Vanaf deze overhangende rotsen geniet je van prachtige panorama’s over de Warche vallei. De wandeling afsluiten doe je met een lokaal gebrouwen biertje in de brasserie van Bellevaux.


  • Locatie: Bellevaux, Luik
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
  • Afstand: 9 km 
  • Hoogteverschil: 160 m
  • Parking: Aan de kerk van Bellevaux
  • Bewegwijzering: Blauw met het teken van een haan
  • Honden toegelaten: Ja


Rocher de Falize routebeschrijving

Wij ontdekten de Rocher de Falize wandeling via go.ostbelgien.eu en via hun brochure ‘plezierwandelingen’. Deze wandelbrochure hebben wij online besteld en thuis laten leveren, volledig gratis.

We starten aan de kerk van Bellevaux, in Malmedy. Hier is ook parkeerplaats. Een leuk weetje: de kerk ‘Saint-Aubin’ is de oudste kerk van de regio (1435). Vanaf hier wandelen we verder langs verharde wegen naar het ‘gehucht’ Cligneval. Vlak na de boerderij volgen we de route naar ‘Rocher de Falize’.

Al snel komen we bij de Rocher de Falize (rots van Falize), een groot blok kwartsiet en het eerste uitzichtpunt over de Warche vallei. Dit is het moment om de camera boven te halen!

foto van add-active tijdens Rocher de falize wandeling

We wandelen verder het bos in en hierna komen we in een idyllisch plaatje van groene weilanden en loeiende koeien. Helaas blijft dit idyllisch plaatje niet duren en horen we al snel de hoofdweg, de E42. Aan de hoofdweg steken we via een brugje de rivier, La Warche, over.

Om het volgende uitzichtpunt, Rocher de la Warche, te bereiken, steken we de E42 over. (Hier waren wij even de route kwijt) Vanuit deze overhangende rots hebben we een uitzicht over de Amblève. De naamgeving is hier verwarrend, ‘Warche’ komt van de Warche vallei en de Amblève is de rivier.

Rocher de Falize-Malmedy

We nemen dezelfde weg terug naar de E42, richting de brouwerij van Bellevaux. De wandeling sluiten we af met lokaal gebrouwen bier in brasserie Bellevaux. Zelfs het water in hun ‘blonde’ en ‘brune’ is afkomstig van een bron uit het dorp.

Benieuwd naar meer wandelroutes in België? Bekijk hier de mooiste wandelingen in België!

Mijn mening over de wandeling Rocher de Falize

De overhangende rotsen, die je een fantastisch panorama bieden, zijn dé reden dat deze wandeling tussen mijn lijstje ‘mooiste wandelroutes in Malmedy” staat. 

Helaas zijn er wat verharde wegen op de route, die zijn uiteraard minder interessant.

Voor de uitzichtpunten Rocher de Falize en Rocher de Warche moet je even van de route afwijken. Wij zijn daardoor aan het uitzichtpunt Rocher de Warche verkeerd gelopen.

In het algemeen: een rustige en niet al te moeilijke wandeling. Ideaal om te doen met het gezin.

Overnachten

Wij verbleven 2 weken in Val d’arimont. (Uiteraard kan je hier ook voor een weekendje heen.) Het is de perfecte uitvalsbasis om te wandelen in de omgeving van Malmedy en de Hoge Venen. Je kan zowel kiezen tussen Hotel Le Val d’Arimont of Val d’Arimont Resort. In beide gevallen geniet je van het binnen- en buitenzwembad, restaurant en ontbijtservice. En honden zijn toegelaten!

Digitale reisgids ‘Wandelen in de Belgische Ardennen’

Wandelgids Ardennen Add-Active

Wandelen in de Belgische Ardennen

Wil je de leukste wandelingen van de Belgische Ardennen verkennen? Ontdek dan de nieuwste wandelgids van Add-active.

Facebook
Pinterest
Twitter

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!