Wandeling in Malmedy langs het bekende uitzichtpunt ‘Rocher de Falize’

Uitzichtpunt rocher de Falize

In Bellevaux, vlak bij het bekendere Malmédy, is er een fijne wandeling langs twee bekende uitzichtpunten Rocher de Falize en Rocher de Warche. Vanaf deze overhangende rotsen geniet je van prachtige panorama’s over de Warche vallei. De wandeling afsluiten doe je met een lokaal gebrouwen biertje in de brasserie van Bellevaux.

Wil je graag meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een handige wandelgids die je kan kopen voor maar 8 euro! Daarmee steun je ons en kan jij de Ardennen volop ontdekken! Klik hier voor meer info.

Rocher de Falize wandeling in het kort

  • Startpunt: aan de kerk van Bellevaux
  • Afstand: 9km
  • Stijgen: 160m
  • Bewegwijzering: blauw met het teken van een haan
  • Wegdek: deels langs verharde wegen en deels langs een ruiger bospad
  • Honden toegelaten: Ja

Rocher de Falize routebeschrijving

De Rocher de Falize wandeling hebben we ontdekt via go.ostbelgien.eu en staat mee in hun brochure ‘plezierwandelingen’. 

Tip: De brochure ‘plezierwandelingen’ kan je online gratis bestellen en thuis laten leveren via de website van Ostbelgien.

De wandeling start aan de kerk van Bellevaux, in Malmedy. Hier is ook parkeerplaats. Wist je dat deze kerk ‘Saint-Aubin’ de oudste kerk van de regio (1435)? Vanaf hier wandel je verder langs verharde wegen naar het ‘gehucht’ Cligneval. Vlak na een boerderij volg je de route naar ‘Rocher de Falize’.

Al snel kom je bij de rots van Falize, eigenlijk een groot blok kwartsiet en het eerste uitzichtpunt over de Warche vallei. Haal die camera hier dus boven!

foto van add-active tijdens Rocher de falize wandeling

Je wandelt verder langs een idyllisch plaatje van groene weilanden en loeiende koeien. Helaas blijft dit idyllisch plaatje niet duren en hoor je al snel de hoofdweg, de E42. Aan de hoofdweg steek je via een brugje de rivier, La Warche, over.

Om het volgende uitzichtpunt, Rocher de la Warche, te bereiken steek je de E42 over. Vanuit deze overhangende rots krijg je een uitzicht over de Amblève. De naamgeving is hier misschien wat verwarrend maar ‘Warche’ komt van de Warche vallei en de Amblève is de rivier.

Rocher de Falize-Malmedy

Je neemt dezelfde weg terug naar de E42 richting de brouwerij van Bellevaux. De wandeling afsluiten doe je dus met een lokaal gebrouwen bier in brasserie Bellevaux. Het water in hun ‘blonde’ en ‘brune’ is afkomstig van een bron uit het dorp.

Mijn mening over de wandeling Rocher de Falize

De wandeling start op verharde wegen en vind ik dus minder interessant. De overhangende rotsen, die je een fantastisch panorama bieden, is dan ook dé reden dat deze wandeling tussen mijn lijstje ‘mooiste wandelroutes in Malmedy” staat. 

Wel even opletten aan Rocher de Falize en Rocher de Warche zelf. Hiervoor moet je even van het pad afwijken. Wij zijn aan het uitzichtpunt Rocher de Warche verkeerd gelopen en hebben hier even moeten zoeken, ondanks de bewegwijzering.

In het algemeen: een rustige en niet al te moeilijke wandeling. Ideaal om te doen met het gezin.

Wil je nog meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een wandelgids met al onze favoriete wandelingen. Bij aankoop krijg je een handig overzicht en steun je ons. Verder doneren we een klein deel van het aankoopbedrag om de CO2 te compenseren die vrijkomt door de verkoop van deze wandelgids! Bedankt!

Facebook
Pinterest
Twitter

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!