Wandeling in Malmedy langs het bekende uitzichtpunt ‘Rocher de Falize’

ReizenReizen

In Bellevaux, vlak bij het bekendere Malmédy, kan je een fijne wandeling maken langs twee bekende uitzichtpunten Rocher de Falize en Rocher de Warche. Vanaf deze overhangende rotsen kan je uitstekend foto’s nemen van de prachtige panorama’s over de Warche vallei. De wandeling afsluiten kan je doen met een lokaal gebrouwen biertje in de brasserie van Bellevaux.

De wandelroute langs Rocher de Falize

De route zelf hebben we gevonden via go.ostbelgien.eu en staat mee in hun brochure ‘plezierwandelingen’. Tip: deze brochure kan je online gratis bestellen en thuis laten leveren.

De wandeling start aan de kerk van Bellevaux, in de omgeving van Malmédy. De kerk ‘Saint-Aubin’ is de oudste kerk van de regio (1435). Je wandelt via verharde wegen naar het ‘gehucht’ Cligneval. Vlak na de boerderij leidt de route naar ‘Rocher de Falize’, het eerste uitzichtpunt over de Warche vallei. Haal die camera hier dus maar boven!

Rocher de Falize-Malmedy

Van daar uit daal je af via een ‘verborgen’ en ‘ruiger’ bospaadje langs het water. Blijf dit paadje afdalen tot je bij de vallei komt.

Rocher de Falize-Malmedy

Je wandelt hier langs een idyllisch plaatje van groene weilanden en loeiende koeien. Helaas nader je al snel de hoofdweg, de E42. Hier steek je via een brugje de rivier La Warche over.

Rocher de Falize-Malmedy

Om Rocher de la Warche te bereiken steek je de E42 over. Vanuit deze overhangende rots krijg je een uitzicht over de Amblève. De naamgeving is hier misschien wat verwarrend maar ‘Warche’ komt van de Warche vallei en de Amblève is de rivier. Voor mensen met hoogtevrees zijn deze overhangende rotsen misschien niet echt een aanrader.

Je neemt dezelfde weg terug naar de E42 richting de brouwerij van Bellevaux. Ideaal om je wandeling af te sluiten met een lokaal drankje. Want met het water van een bron uit het dorp brouwt men in brasserie Bellevaux hun bieren. Geniet dus na de wandeling zeker nog wat na met de ‘blonde’ en de ‘brune’.

Mijn mening

De wandeling start op verharde wegen en vind ik iets minder interessant. Maar de overhangende rotsen, die je een fantastisch panorama bieden, zijn natuurlijk de redenen dat deze wandeling tussen mijn lijstje staat. Vergeet je fototoestel dus zeker niet mee te nemen!

Wel even opletten aan Rocher de Falize en Rocher de Warche zelf. Hiervoor moet je even van het pad afwijken. Ook wij zijn aan Rocher de Warche verkeerd gelopen en hebben hier even moeten zoeken, ondanks de bewegwijzering.

Voor de rest is het een rustige en niet al te moeilijke wandeling. Ideaal om te doen met het gezin.

Algemeen

Markering: blauw met het teken van een haan (let op: gaat veranderen door knooppunten)

Parking: bij de kerk of aan het schooltje van Bellevaux.

Vertrek: aan de kerk de weg naar omhoog volgen (schooltje aan de linkerkant houden)

GPS-coördinaten bij vertrek: 50°23’29.3″N 6°00’47.6″E

GPX: meer uitleg + GPX kan je hier terugvinden

Advies: de wandeling gaat deels over verharde wegen en deels langs een ruiger bospad. Hier is het aangeraden om wandelschoenen te dragen.

Moeilijkheidsgraad: makkelijke wandeling van 9km. Enkel op de overhangende rotsen zelf kan je hoogtevrees wel naar boven komen. 

niveauverschil: 160 m

Winkeltip: wil je meer van de Ardennen ontdekken? Dan kan deze handige online gids jou misschien helpen!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Gelijkaardige artikelen

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!