Vier prachtige wandelingen op Sicilië

Reizen

Sicilië heeft enkele mooie natuurparken die perfect te verkennen zijn als wandelaar. Tijdens onze reis naar dit Italiaans eiland hebben we een viertal wandelingen verkend die één voor één niet teleurstelden. Ga jij binnenkort naar Sicilië of denk je eraan om een tripje te boeken? Overweeg dan zeker om minstens één van deze vier wandelingen te maken op Sicilië. In dit artikel geef ik een korte omschrijving over elke wandeling inclusief filmpje en een link naar een groter artikel.

Wandelen op de Etna

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van onze reis op Sicilië was onze wandeling op de Etna. De Etna is met z’n 3357 meter hoogte de hoogste vulkaan van het Europese vasteland (Pico del Teide op Tenerife is 3718 meter hoog). We hadden een tour geboekt via een gids en die bracht ons tot op 2800 meter hoogte. De mogelijkheden zijn zeer divers en hangt ook af van de vulkanische activiteiten.

In de winter kan er sneeuw liggen op de Etna. Ik denk dat die periode dan ook de beste is voor een wandeling op de Etna en door de temperaturen ook voor de meeste wandelingen op Sicilië.

Wandelingen Sicilië

De beklimming van Rocca Busambra

In het park Bosco della Ficuzza kan je de beklimming van Rocca Busambra ondernemen. Je kan ervoor kiezen om de bijna 1000 hoogtemeters naar de top gewoon heen en terug te doen of er een volledige rondwandeling van te maken die wel redelijk pittig en lang is. Waarschijnlijk is dit één van de pittigste wandelingen op Sicilië. De uitzichten maken het wel echt de moeite. Bekijk zeker even het artikel voor alle info.

Best enkel doen tijdens mooi weer. Je wil niet in een winterstorm terechtkomen op de top van Rocca Busambra.

Wandelingen Sicilië

Wandeling in het Serre della Pizzuta natuurreservaat

Vanuit het stadje Piana degli Albanesi kan je een wandeling maken in het Serre della Pizzuta natuurreservaat. Deze hike van 8 km lang is goed te doen voor elke wandelaar en is vooral veel stijgen in het begin. Het uitzicht is echt de moeite. Jammer genoeg kregen wij twee onweersbuien over ons heen maar toch waren we achteraf zeer tevreden over deze wandeling. Wij deden deze wandeling in november. In de zomer zal deze wandeling waarschijnlijk altijd droog kunnen verlopen.

Wandelingen Sicilië

Wandeling langs de Alcantara

Van alle wandelingen die we maakten op Sicilië was deze veruit de kortste. Deze wandeling is slechts 3,3 km lang maar het geweld van de rivier kan zeker in de winter zeer impressionant zijn. Wij deden deze wandeling als een snel tussendoortje en waren achteraf zeer aangenaam verrast door de kloven en het wilde water. Het had de weken daarvoor wel heel wat geregend.

Vlakbij kan je ter betaling ook enkele natuurfenomenen bezoeken die ontstaan zijn door de rivier en de lava van de Etna. Eventueel kan je dit bezoek combineren met de wandeling die wij deden.

Wandelingen Sicilië

Conclusie

Er zijn dus wel degelijk mooie wandelingen om te maken op Sicilië. Als je goed tegen de warmte kan kan je ze proberen in de zomer, maar ik zou ze maken tijdens de zomermaanden. Sowieso heeft Sicilië mooie plaatsen om te wandelen, nog veel meer dan ik heb kunnen ontdekken in de tijd dat we er waren.

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!