Wandeling langs de Alcantara – Sicilië

Reizen

De rivier Alcantara ligt aan de voet van de Etna en is in totaal 52 km lang. Waar de lava van de Etna in contact kwam met de rivier werden er enkele mooie natuurlijke schouwspellen gecreëerd. Voor jullie ontdekte ik er een paar die minder gekend zijn en die je kan vinden via één korte wandeling.

De Alcantara

Als je de Alcantara op Sicilië opzoekt op internet word je al snel verwezen naar deze plaats. Daar loopt het water door een diepe kloof die waarschijnlijk zeker de moeite waard is om te bezoeken. Hou wel rekening met een inkomprijs en veel volk in het hoogseizoen. We zijn er zelf niet geweest.

Wij zijn iets hoger gereden naar een plaats op ongeveer 45 minuten rijden van Taormina (klik hier om te bekijken in Google maps). Je kan parkeren onder de brug. Als je van Taormina komt passeer je ook de toeristisch site waar ik het over had in de vorige alinea. Het combineren van beide is dus perfect mogelijk en misschien wel aan te raden voor een gevulde dag aan de Alcantara.

Wandeling langs de Alcantara

De wandeling langs de Alcantara

De wandeling is slechts 3,3 kilometer lang zonder noemenswaardige hoogtemeters. Het parcours kan je hieronder vinden in de embed van Komoot:

Tijdens de wandeling langs de Alcantara kom je twee prachtige watervallen tegen. De eerste zie je al als je uit je auto stapt en aan het verste eind van de wandeling vind je de tweede. Deze laatste waterval stroomt in een diepe kloof en daar kan je echt wel even blijven staan om te genieten van de natuurpracht.

Wandeling langs de Alcantara

Bij het terugkeren passeer je via een lusje eerst nog langs de Cuba di Santa Domenica. Dit is een soort oude kerk die niet meer gebruikt wordt. Het ander lusje is voor het plezier. Daarna keer je terug via dezelfde weg.

Het eerste (en dus ook laatste) stuk van de wandeling is soms wat moeilijker, zeker als het nat ligt. Voor de rest zijn het goede paden. Het grootste deel is onverhard. In principe kan je deze wandeling in één uur afronden.

Wandeling langs de Alcantara

Conclusie

Een lang artikel is het niet geworden voor een wandeling van slechts 3 kilometer. Heb je nog een gaatje tijdens je reis op Sicilië? Dan is deze wandeling langs de Alcantara een mooie opvulling van dit gaatje. Je zal er in elk geval geen spijt van hebben!

Wandeling langs de Alcantara

Geboeid geraakt door Sicilië? Je kan op deze site nog veel info vinden over wandelen in Sicilië, maar deze reisgids gaat verder dan wat Add-active in gespecialiseerd is.

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!