Wandeling in Sete Cidades: Miradouro da Boca do inferno

Reizen

Bij een bezoek aan Sete Cidades kan een wandeling langs Miradouro da Boca do inferno, hét bekendste uitzichtpunt van Sao Miguel, niet ontbreken. Het vergezicht vanaf dit uitzichtpunt is fotogeniek. We maken de wandelroute volledig af door te combineren met de top ‘Pico da Cruz’ en met een extra lus langs de Serra Devassa.

Praktische info

  • Begin: Lagoa do Canario
  • Einde: Lagoa do Canario
  • Parking: Parque estacionamento
  • Afstand: 10km
  • Duur: 2u30
  • Bewegwijzering: de weg naar Miradouro da Boca do inferno en Serra Devassa is bewegwijzerd.
  • Beste tijd: mei t/m september
  • GPX: te downloaden via onderstaande kaart

Routebeschrijving Boca do inferno – Pico da cruz – Serra Devassa

We parkeren net voor het meer Lagoa do Canario aan ‘parque estacionamento’. We hebben geluk, doordat we vroeg vertrokken, zijn we bijna alleen op de parking. De toegangspoort is nog dicht. Geen probleem, want als voetganger wandel je daar zo langs. 

We starten de wandeling met het iconische uitzichtpunt, Miradoura da Boca do inferno (Hellemond in het Nederlands). Onderweg naar het uitzichtpunt komen we paadjes tegen naar Lagoa do Canario. Die bekijken we later wel. Nu naar Miradoura da Boca do Inferno, dé highlight, voor het druk wordt.

Op het einde van de brede weg wandelen we de trapjes op. De zon is zijn best aan het doen om de wolken voor ons weg te duwen. Net als we aankomen bij Boca do inferno hebben we een heldere hemel. Yes, ideaal! Na voldoende foto’s te nemen en zelf de drone even op te laten, wandelen we een stukje terug. 

Tip: Het kan hier zeer druk worden dus vertrek vroeg of net laat op de dag. Wij kwamen aan om 9u ‘s morgens. We hadden het uitzichtpunt bijna voor ons alleen en de zon was net zijn werk aan het doen. 15 minuutjes later was het hier letterlijk aanschuiven voor een foto.

Na dit uitzichtpunt wandelen we de trapjes terug af. Aan je linkerkant is een weide met koeien. Deze weide wandelen we door, richting de top ‘Pico da cruz’. Een flinke klim. Eenmaal op de top, wandel je dezelfde weg naar beneden. Deze keer niet langs de wei. Ongeveer 1,5km verder is een bijna onzichtbaar paadje dat rechts terug het park ingaat. Let op want je wandelt hier zo voorbij. Het lijkt wel of de weg hier letterlijk is ingestort en het bordje met een kruis geeft aan dat dit geen officiële weg is. Laat je dat niet tegenhouden, want het is een prachtige stukje langs het bos.

Terug in het park wandelen we langs Lagoa da Canario, het meer dat we eerst achter ons hebben gelaten. Aan de parking kan je ervoor kiezen een tweede lus te wandelen, voor wie nog geen km’s genoeg in de benen heeft. De PRC 05 SMI – Serra Devassa. Deze tweede lus is 5km lang. Je wandelt langs 6 verschillende meren, gecombineerd met enkele pittige klimmen door een weer helemaal ander landschap.

Serra Devassa Sete Cidades - add-active

Wandelgidsen en reisboeken

Rother Wandelgids Azoren

Meer wandelroutes staan in de Rother wandelgids Azoren. Met heldere routebeschrijvingen en gedetailleerde kaarten. 

Bekijk de Rother wandelgids Azoren hier

Facebook
Pinterest
Twitter

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!