Lagoa do Fogo hike – Azoren

Lagoa do fogo hike met add-active
Reizen

Het blauwgroene meer van Lagoa do Fogo is, wat mij betreft, het mooiste meer op Sao Miguel. We rijden met de auto tot aan het uitzichtpunt ‘Miradouro da Lagoa do Fogo’. En zoals de echte durvers die we zijn, wagen we ons aan de wandeltocht naar beneden met deze Lagoa do Fogo hike.

Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo is het hoogste kratermeer van Sao Miguel in de Azoren. Het blauwgroene meer is omsloten door torenhoge groene kraterranden. Wat deze locatie iets geheimzinnigs en een uitzonderlijke aantrekkingskracht meegeeft. Lagoa do Fogo betekent in het Nederlands het meer van vuur, doordat het meer is ontstaan in een vulkaan. De Agua de Pau stratovulkaan.

Lagoa do Fogo meer Azoren, Sao Miguel - Add-active

Lagoa do Fogo ligt in het centrum van Sao Miguel en is dan ook prima te bereiken met de auto vanuit alle hoeken van het eiland. Lagoa do Fogo is niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij hebben deze reis dan ook gekozen om een auto te huren.

Lagoa do Fogo hike – gpx

  • Startpunt: Miradouro da Lagoa do Fogo
  • Afstand: 2,4km
  • Bewegwijzering: Neen
  • Wegdek: onverhard
  • Moeilijksheidsgraad: Moeilijk

Routebeschrijving Lagoa do Fogo hike

De wandeling start aan het uitzichtpunt Miradouro da Lagoa do Fogo. Bij het viewpoint zijn er voldoende parkeerplaatsen. De meeste toeristen laten het bij het uitzichtpunt en bekijken enkel het meer van bovenaf. Wij wagen ons aan de afdaling naar het meer. Gelukkig is het eerste stuk van de Lagoa do Fogo hike in goede staat, want regelmatig stoppen we om een foto te nemen. We hebben geluk, want de mist klaart voor ons op.

Lagoa do fogo hike, add-active
Lagoa do fogo hike kratermeer, add-active

Eenmaal beneden wandelen we langs de oevers van het meer, die waterdichte wandelschoenen komen nu van pas. Wat verder is een klein, maar idyllisch zandstrand. Perfect om even uit te rusten en iets te eten. Zwemmen in het meer is verboden, maar we genieten van het uitzicht. Onze batterijen zijn terug opgeladen en we wandelen een stukje terug langs het water.

Tip: Doe deze wandeling niet zonder goede, waterdichte wandelschoenen.

Lagoa do fogo hike rond het meer, add-active
Lagoa do fogo hike meer, add-active

We willen niet volledig dezelfde weg terug nemen, dus kiezen wij voor een nog uitdagender pad stijl naar boven. We wijken hier af van de officiële wandelroute. Let op, want je wandelt er zo voorbij. Dit stuk naar boven is bijzonder pittig en het pad is duidelijk niet in zo’n goede staat als bij de afdaling. We kruipen sommige delen zelf op handen en voeten naar boven, maar oh zo mooi! Bij elke stap die ik zet krijg ik weer een ander indrukwekkend uitzicht over het meer Lagoa do Fogo. We doen dubbel zo lang over deze Lagoa do Fogo hike, alleen al door het aantal foto’s die ik maar blijf nemen.

persoon wandelt de Lagoa do fogo hike, add-active
Lagoa do fogo viewpoint, add-active

Tip: laat je spieren ontspannen na deze intensieve Lagoa do Fogo hike in één van de warmwaterbaden van Caldeira Velha. Nog geen 10 minuutjes rijden van Lagoa do Fogo. Een prachtige groene omgeving met een waterval en jacuzzi’s natuurlijk verwarmd door de vulkanische activiteit. Inkom is 8 euro, incl. gebruik van de baden. Vergeet dus je zwemkledij, handdoek en slippers niet.

Een alternatieve wandeling naar Lagoa do Fogo

Wil je nog een andere, uitdagende wandeling naar Lagao do Fogo? Die kan je maken van Vila Franca do Campo naar Lagoa do Fogo en weer terug. De PRC02 SMI Praia – Lagoa do Fogo, in totaal 11km. Meer informatie en de exacte route kan je terugvinden via deze officiële website van de Azoren.

Facebook
Pinterest
Twitter

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!