Kraterwandeling Sete Cidades, Azoren

Home » Blog Feed » Azoren » Kraterwandeling Sete Cidades, Azoren
Reizen

Sete Cidades is een slapende vulkaan in het Westen van het eiland Sao Miguel. In de krater van de vulkaan is een groot meer ontstaan, Lagoa das Sete Cidades. Tijdens deze wandeling in Sete Cidades krijg je het meer langs verschillende perspectieven te zien.

Waar ligt Sete Cidades?

Sete Cidades ligt in het Westen van het eiland Sao Miguel, op zo’n 28 km van de hoofdstad Ponta Delgada. Met de auto slechts 40 min. Rijden. Het is aan te raden om zelf een auto te huren in de Azoren. De wegen zijn goed aangelegd, waardoor het aangenaam rijden is. Wij huurden onze auto bij Sunny cars.

Lagoa das Sete Cidades is 1 groot kratermeer, van bovenaf zijn het precies 2 aparte meren. Gescheiden door een brug heb je langs 1 kant het groene gedeelte (Lagoa verde in de volksmond). Het groene deel is ondieper als het blauwe deel (Lagoa azul). Dit zorgt voor meer voedingsstoffen (en dus ook meer algen en planten), wat de groene kleur veroorzaakt.

In Sete Cidades zijn 2 wandelingen die je zeker gedaan moet hebben: De eerste is, uiteraard, deze kraterwandeling. De tweede wandeling gaat langs het bekendste uitzichtpunt in héél de Azoren; Miradouro da Boca do Inferno. Lees hier alles over de wandeling langs Miradouro da Boca do Inferno.

Praktische info & GPX

  • Begin: Sete Cidades, Ponte dos Regos
  • Einde: zelfde als beginpunt
  • Parking: Car park Lagos das Cidades (bij de brug)
  • Afstand: 14km
  • Duur: 5u
  • Bewegwijzering: Slechts een gedeelte is aangeduid met PR03 SMI
  • Beste tijd: mei t/m september
  • GPX: te downloaden via onderstaande kaart

Wandeling Sete Cidades beschrijving

De officiële wandeling, PR03 SMI, is een eenvoudige wandeling van 7,7km. Wij breiden de route uit tot een volledige rondwandeling van 14km.

We starten – in tegenstelling tot de officiële route – beneden aan de brug. We wandelen richting het groene, kleinere gedeelte van het meer en komen al snel aan een bosweg. Aangezien dit eerste stuk geen deel is van de PR03 SMI, is het hier heerlijk rustig wandelen. We stijgen en blijven stijgen tot we het dal uitzijn. 

wandeling Sete Cidades, Azoren, bosweg- add-active
wandeling Sete Cidades, Azoren, door het bos - add-active

Tip: het eerste deel loopt langs onverharde en soms modderige paadjes. Draag je waterdichte wandelschoenen.

We komen boven uit aan het bekende uitzichtpunt Miradouro da Vista do Rei, wat letterlijk uitzicht van de koning betekent. Aan dit koningsuitzicht staat een verlaten hotel, waar je zo kan binnenwandelen. Er staat ook een kleine foodtruck en toiletten, voor de nodige plaspauze.

wandeling Sete Cidades, Azoren, Miradouro da vista do Rei uitzichtpunt - add-active

Het stijgen hebben we achter de rug en we wandelen verder langs de rand van de krater. Bij helder weer kan je genieten van de vele uitzichten. Helaas kan het weer hier snel omslaan en dat hebben ook wij gemerkt. Heel de weg langs de kraterrand liepen we door de dichte mist. Wil je het weer live checken? Bekijk dan de live webcams via SpotAzores!

wandeling Sete Cidades, Azoren, langs de kraterrand - add-active

De weg terug naar beneden is minder spectaculair. We wandelen langs een bredere weg het dorpje Sete Cidades in. Wist je dat het dorpje slechts 850 inwoners telt? In het dorpje heb je nog de mogelijkheid om iets te drinken en kleins te eten.

Wandel je liever in groep? Bekijk hier de mogelijkheden.

Wandelgidsen en reisboeken

Rother Wandelgids Azoren

Meer wandelroutes staan in de Rother wandelgids Azoren. Met heldere routebeschrijvingen en gedetailleerde kaarten. 

Bekijk de Rother wandelgids Azoren hier

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!