Reizen naar Nieuw-zeeland? Vergeet je NZeTA niet!

Reizen

Nieuw-Zeeland, land van: het magische Hobbiton, oeroude bossen, indrukwekkende bergen, actieve vulkanen, fonkelende gletsjers, fjorden vol pinguïns en idyllische zandstranden. Een land dat werkelijk alles heeft. Dus waar wacht je nog op? Tickets boeken en wegwezen! Of toch niet te snel… sinds 2019 moet je eerst een NZeTA aanvragen.

Heh, een NZeTA? Wel, een NZeTA is de afkorting voor ‘New Zealand electronic Travel Authority’ of in het Nederlands, een elektronische reisvergunning. Een visum, maar toch niet helemaal. Begrijp je? We lichten het verder voor je toe! 

Wat is een NZeTA?

Visumvrij naar Nieuw-Zeeland reizen is niet meer mogelijk sinds oktober 2019. Als Belg of Nederlander kom je Nieuw-Zeeland namelijk niet binnen zonder een visum of NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority). Deze elektronische reisvergunning vraag je eenvoudig online aan. Zodat je niet meer langs een ambassade moet. Na goedkeuring wordt de NZeTA digitaal aan je internationale reispas gekoppeld.

Je mag je NZeTA alleen gebruiken voor:

 • Toeristische doeleinden
 • Om vrienden of familie te bezoeken
 • Voor zakenreizen
 • Voor onbetaalde amateursport
reis voorbereiden Nieuw-Zeeland in camper, Add-active

Hoe vraag ik mijn visum of NZeTA voor Nieuw-Zeeland aan?

De makkelijkste manier is je visum online aanvragen. Dat doe je heel eenvoudig via visumbuitenland.be 

 1. Ga naar VisumBuitenland
 2. Vul je gegevens aan via het online formulier. Hou je reispas bij de hand.
 3. Betaal online. Een visum voor Nieuw-Zeeland kost je € 49,95 per persoon. Bovendien zit je toeristenbelasting al in deze prijs inbegrepen.
 4. Upload je pasfoto.
 5. Je visum (NZeTA) wordt per e-mail toegestuurd, na keuring door de immigratiedienst in Nieuw-Zeeland.

De normale levertijd is binnen de vijf dagen. Kan je niet snel genoeg vertrekken? Vraag dan een ‘spoedlevering’ aan. Let op: je kan een visum voor Nieuw-Zeeland niet pas bij aankomst aanvragen.

In deze video van VisumBuitenland leggen ze alles nog eens uit. Er is helaas nog geen video voor Nieuw-Zeeland, maar de aanvraag voor je visum van Australië werkt op dezelfde manier.

Zijn er nog voorwaarden om in Nieuw-Zeeland te mogen reizen?

Hou rekening met de maximale verblijfsduur van 3 maanden. En dat je met je NZeTA niet mag werken in Nieuw-Zeeland, betaald of onbetaald. Dan kan je beter een ander soort visum aanvragen.

Naast je NZeTA moet je ook aan onderstaande voorwaarden voldoen:

 • Je moet je paspoort aanvragen alvorens je NZeTA aan te vragen.
 • Je paspoort moet minimaal 3 maanden geldig zijn na vertrek uit Nieuw-Zeeland.
 • Je beschikt over een retour-of doorreisticket.
 • Je kan aantonen dat je over voldoende financiën beschikt. Of met andere woorden, dat je je reis kan bekostigen zonder daar te werken.
 • Je mag geen risico vormen voor de openbare orde. 

Er gelden nog steeds maatregelen tegen het coronavirus (Covid-19). Lees hier alles over de coronamaatregelen in Nieuw-Zeeland. Meer reisadvies kan je terugvinden op de officiële website van de Federale Overheidsdienst.

Nu we dat helder hebben kunnen we verder met het plannen van je droomreis.

Wat is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland?

Alvorens je vertrekt is het handig te weten wat de weersverwachtingen zijn. Nieuw-Zeeland ligt helemaal aan de andere kant van de wereld. Dat wil niet alleen zeggen dat het in Nieuw-Zeeland 12 uur later is (wintertijd), maar ook dat de seizoenen net het omgekeerde zijn dan bij ons. Wil je de trieste koude wintermaanden dus achter je laten? Ga dan op zoek naar de zomer aan de andere kant van de aardbol.

De zomervakantie in Nieuw-Zeeland is van half december tot half januari, dit is dan ook de drukste en duurste periode om te reizen. Wil je de drukte net vermijden en ben je een hiker zoals wij, dan is maart tot mei de beste periode.

Tip: wil je tijdens het hoogseizoen reizen (december & januari)? Boek je vliegtickets en eventuele huurauto dan goed op voorhand.

Ook in de zomer kan het behoorlijk koud worden in Nieuw-Zeeland.

Het weer kan erg snel veranderen in Nieuw-Zeeland. De ene dag kan je nog aan het strand zonnen en de andere dag wandel je in de sneeuw. Zorg bij het pakken van je koffers dat je op alle seizoenen bent voorbereid. Wil je wandelen in de bergen? Neem dan altijd handschoenen en een regenjas mee.

Ik wil ook werken in Nieuw-Zeeland

Wil je tijdens het reizen ook een centje bijverdienen in Nieuw-Zeeland? Dan kan je beter een working Holiday Visa aanvragen. Reis jij de wereld af terwijl je werkt als digital nomad? Dan hebben wij nog een interessant artikel voor jou: leven als een digital nomad.

Je NZeTA aanvragen is zo gedaan! Boek die tickets en begin je droomreis naar Nieuw-Zeeland te plannen! 

Facebook
Pinterest
Twitter

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!