De Tweebergenwandelroute in Westouter

ReizenReizen

Westouter is een klein dorpje in Heuvelland dat vlak aan de Franse grens ligt. Je zou denken dat daar helemaal niets te beleven valt, maar een wandelaar die daar al geweest is zal iets anders beweren! Westouter en de streek errond is een waar Vlaams wandelparadijs. Nog niet overtuigd of net wel? Lees verder in dit artikel over de Tweebergenwandelroute in Westouter.

De Tweebergenwandelroute

De Tweebergenwandelroute is 7,3 km lang en er moeten toch 155 hoogtemeters overwonnen worden. Je start in het centrum van Westouter. De route is volledig bewegwijzerd door driehoekige bordjes (zie foto hieronder). Tijdens de route moet je twee heuvels beklimmen: de Sulferberg (88m) en de Rodeberg (134). Beide heuvels hebben allebei een eigen bos. Het Brandersbos en het Hellegatbos. Als je toch de GPX wil kan je die hier downloaden.

De weg richting de heuvels is nog grotendeels via verharde wegen, maar hoe dichter je komt bij de heuvels, hoe meer onverharde paden je bewandelt. In de bossen is het uiteraard volledig onverhard. Op de Sulferberg wandel je trouwens een heel stuk op vlonderpaden (het knuppelpad).

Echt steile stukken kom je niet tegen. De hoogtemeters worden maar langzaamaan gemaakt. Dit maakt het een zeer aangename wandeling om te doen met je kinderen. Het is ook een ideale wandeling om te doen met de hond. We zagen die dag veel honden in allerlei maten op deze route.

Tweebergenwandelroute

Wat vond ik van de Tweebergenwandelroute?

De Tweebergenwandelroute stond al enige tijd in mijn todo-lijstje. Ik had Heuvelland al eerder mogen verkennen op en rond de Kemmelberg, dus ik wist dat het sowieso wel eens de moeite was om tot daar te rijden. Je snuift in Westouter wat minder de oorlogsgeschiedenis op, maar het is echt een prachtige streek. Je moet maar net het centrum uit wandelen en je zit al in de heuvels. Tijdens verschillende momenten heb je trouwens een heel mooi uitzicht op deze heuvels. Zeker als je op het topje van de Sulferberg staat, dan krijg je een heel mooi uitzicht op de Rodeberg.

Het knuppelpad is in elk geval één van de hoogtepunten van de Tweebergenwandelroute. Dat maakt het stuk op de Sulferberg dan ook wel het mooiste en leukste deel van deze wandeling. Op de Rodeberg is het zeker ook mooi, maar het werd daar toch al direct wat drukker en toeristischer. Daar is het misschien ook eerder een park dan echt een bos.

Tweebergenwandelroute

Conclusie

Wil jij eens een korte maar mooie wandeling maken? Eventueel met je hond of kinderen? Dan is de Tweebergenwandelroute een tip! Gezien de ligging is het voor veel mensen misschien een beetje ver, maar dat nodigt net uit voor een weekendje te boeken in Heuvelland. Toch?

Tweebergenwandelroute
Facebook
Pinterest
Twitter

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!