De Kordaal wandelroute in Nokere

ReizenReizen

Terwijl ik de Gaverbeek fietsroute fietste, kwam ik toevallig een bordje tegen van de Kordaal wandelroute in Nokere. Een maandje na de fietsroute besloten we om met de auto terug te keren om deze wandeling eens te maken. Al snel bleek dat de omgeving rond Nokere (en Nokere zelf) niet alleen de moeite waard is om in te fietsen. Je kan er ook hele mooie wandelingen maken! Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder alles wat er te weten valt over de Kordaal wandelroute in Nokere.

De Kordaal wandelroute

Deze wandelroute is slechts 6,3 kilometer lang met 80 hoogtemeters om te overwinnen. Op deze site kan je de GPX of PDF downloaden, maar er staan bordjes gespreid over de volledige wandelroute. De start van de route is officieel vanaf het pittoreske kerkje van Nokere. Je kan uiteraard ook ergens anders inpikken als je wil. De route is een mooie combinatie van verhard en onverhard. Slechts een paar keer moet je even langs een drukkere baan lopen.

Je wandelt door twee bossen, in de velden en je bent voortdurend omringd door de heuvels van de Vlaamse Ardennen. Het dorpje Nokere mag je ook uitvoerig verkennen en is ook de ideale stopplaats voor een hapje of een drankje. De streek is zeer bekend voor het wielertoerisme, dus regelmatig kom je wel eens een groepje wielrenners tegen. Er loopt ook een mountainbike route door een stuk van de wandelroute, dus soms moet je wel even opletten.

Je krijgt ook een uitzicht op het kasteel van Nokere. Zeker als je op de Vijverdamstraat wandelt krijg je een goed beeld van het domein en het kasteel. Het kasteel zelf is privédomein en kan je dus niet zomaar bezoeken.

Kordaal wandelroute

Wat vond ik van deze wandeling?

Hoewel de Kordaal wandelroute voor mij toch wel wat kort is, was ik blij dat ik hem gedaan heb. De omgeving rond Nokere is echt prachtig. Mensen met wat meer vermogen zijn het duidelijk met mij eens. Af en toe kom je heel mooie huizen of gerenoveerde hoeven tegen. Aan mooie uitzichten geen gebrek!

Kordaal wandelroute

Afwisseling is de troef van de route. In deze relatief korte wandeling kom je toch twee bossen tegen, waarvan het Kordaalbos heel leuk is om door te wandelen. Dit omdat er smalle paadjes zijn met hoogteverschillen. Het mooi kasteel met een goed onderhouden domein errond laat je toch ook even stilstaan. Nokere is een pittoreske dorpje waar je ook echt even kan van genieten. Je lijkt precies even door een Frans dorpje te wandelen.

Deze route is wel zeer populair. Het kan dus wel goed zijn dat je tijdens zonnige, warme dagen veel volk tegen het lijf loopt. Dat zal je er jammer genoeg bij moeten nemen. Bij relatief korte wandelingen zoal deze of de Streuvelswandelroute komt dat wel vaker voor.

Kordaal wandelroute

Conclusie

De Kordaal wandelroute is voor elke recreatieve wandelaar een aanrader. Mensen die langer willen wandelen en daarbij minder mensen willen tegenkomen zoeken het misschien beter ergens anders, of komen tijdens een minder populair tijdstip. Sowieso wandel je door een prachtige omgeving. Geniet van de heuvels, bossen het mooie Nokere!

Facebook
Pinterest
Twitter

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!