Streetart in Roeselare

ReizenReizen

Na onze fietstocht om de Crystal ship streetart te ontdekken in Oostende, werd het tijd om wat streetart te bewonderen in het hart van West-Vlaanderen: Roeselare. De streetart in Roeselare hoef je niet te ontdekken per fiets. Er is een wandelroute uitgestippeld om alle grote muurkunstwerken (en enkele kleinere) te ontdekken. Ben je een kunstliefhebber die ook wel graag eens buiten komt om een stukje te wandelen? Wil je graag Roeselare een beetje beter leren kennen? Kom dan hier alles te weten over een leuke streetart wandeling in Roeselare!

Streetart Roeselare

Hoe begin je eraan?

Je hoeft zelf niet veel uit te vinden om er aan te beginnen. Je kan op de site van Visit Roeselare een plannetje downloaden, of het plannetje ophalen in het toeristisch centrum van Roeselare. Vanaf dan is het gewoon het plannetje volgen. Wij deden de route van de meterhoge murals. Deze route is 7 km lang. Bij het grondplan zit ook wat info over de verschillende kunstwerken. Het grondplan is op zich wel duidelijk, maar ik had toch een foutje gevonden bij nr. 3. Het klein omweggetje naar het noorden moet je eigenlijk richting het zuiden doen. De mural vind je in de tuin van het woonzorgcentrum De Waterdam, en niet achter enkele huizen. Het zou zonde zijn om deze te missen want het was één van de mooiste. Voor de rest was alles wel correct aangeduid.

Tijdens de eerste kilometers van de wandeling (door het park en langs het water) kom je trouwens ook enkele outdoor-fitnesstoestellen tegen. Wie het wandelen wil combineren met een kleine work-out hoeft zich dus nergens voor te schamen. Een beetje afwisseling kan nooit kwaad! Je zal er zelfs een mini-klimmuur vinden! Ongeveer halverwege kwamen we een grote vijver (de ronde kom) tegen die ideaal was om te picknicken. Bij slecht of koud weer kan je natuurlijk halt houden in een brasserie of restaurant.

Wat vond ik ervan?

Dit was een mooie uitstap op een zonnige weekenddag. Er is minder streetart te ontdekken in Roeselare dan in Oostende, maar Roeselare slaagde er wel in om een mooie wandelroute samen te stellen. In alle eerlijkheid vond ik de streetart in Oostende wel mooier, maar ik ga zeker niet beweren dat het niet de moeite is. Het is een ideale activiteit om te combineren met iets anders in Roeselare. Zo kom je onderweg bijvoorbeeld het Koersmuseum tegen, maar cafés en restaurants zijn er ook in overvloed in Roeselare. Aangezien wij de wandeling deden tijdens de tweede coronagolf was alles jammer genoeg gesloten. Ander bleven we zeker langer plakken!

Streetart Roeselare

Wil je er nu ook eens een dagje tussenuit om Roeselare op een aparte manier beter te leren kennen? Zelfs als je niet echt met kunst bezig bent, denk ik dat de streetart van Roeselare je wel zou kunnen bekoren. Sowieso heb je met deze wandeling de volledige stad verkend. Ik zet bewust niet te veel foto’s in dit artikel zodat jullie toch nog wat verrast zullen zijn. Geniet ervan!

Streetart Roeselare

Facebook
Pinterest
Twitter

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!