De Crystal Ship fietsroute

ReizenReizen

Add-active is vooral bekend voor activiteiten in de natuur, maar sporadisch schrijf ik ook graag eens over een culturele activiteit (zie bvb. het artikel over een rondleiding door de burcht van Cochem). Dit keer gaan we de artistieke kant op. We hebben een fietsroute gedaan door Oostende om de Crystal Ship streetart te bewonderen. Door deze fietsroute te doen hebben we niet enkel prachtige graffiti kunstwerken kunnen bewonderen, maar hebben we ook Oostende volledig gezien. Lees hier verder als je deze kunstwerken op een efficiënte manier wil ontdekken.

Crystal Ship fietsroute

Hoe begin je eraan?

Een exacte fietsroute is er jammer genoeg niet voorzien, maar er zijn wel veel mogelijkheden om zelf snel alle locaties te bekomen en van daaruit zelf een route samen te stellen. Als je deze site bezoekt vind je al heel wat info. Je kan ook de Street Art Oostende app downloaden. Daar vind je alle locaties en veel info over alle kunstwerken die je tegenkomt. Als je niet wil fietsen kan je trouwens ook gewoon te voet alle kunstwerken die in het centrum van Oostende liggen bezoeken.

Op routeyou had ik een 26 km lange route gevonden die al wat verouderd is, maar die wel een goede leidraad was voor ons om de meeste kunstwerken te bezoeken. Ik volgde deze route op de viewranger app, terwijl mijn gezelschap de locaties bekeek op google maps (je kan de Crystal Ship locaties op google maps downloaden via de link in de alinea hierboven, of via de app). Daarvoor koop je best ook wel een handige smartphonehouder voor op je fiets. We volgden de routeyou-route in grote lijnen, maar moesten regelmatige eens afwijken om enkele Crystal Ship kunstwerken toch te kunnen zien. Maar omdat we geen fietsroute uit het niets moesten uitvinden, had ons dit veel tijd bespaard.

De routeyou-route voorziet een oversteek met de ferry terug naar het centrum van Oostende. Deze oversteek is leuk (en gratis) om eens te doen, maar de ferry vaart enkel maar van 30 maart t.e.m. 8 november!

Crystal Ship fietsroute

En wat vonden wij van de Crystal Ship fietsroute?

We moesten onszelf in het begin een beetje organiseren, maar eenmaal we een paar kilometer verder waren ging het vlot. Ik zei wat de routeyou-route aangaf, en mijn kunstgenote keek dan na of we eventueel van de route moesten afwijken, en ook wanneer we in de buurt kwamen van een kunstwerk (soms moet je toch even wat zoeken). We deden de route op een zaterdag, dus het was toch nog druk op de wegen. Ik raad aan om de Crystal Ship kunstwerken te gaan zoeken op een zondag aangezien het dan veel rustiger is op de wegen. Hou er ook rekening mee dat Oostende nu niet de meest fietsvriendelijke stad van Vlaanderen is, dus opletten geblazen!

De street art zelf was in elk geval zeker de moeite, ondanks dat het eens geen watervallen of bossen waren. Vooral de grote werken op de gevels van grote gebouwen zijn echt indrukwekkend, maar er zijn ook wat subtielere stukken waar je ook wel even kan naar blijven kijken. Als je een liefhebber bent van kunst en streetart, dan is zijn de Crystal Ship kunstwerken zeker de moeite voor jou. Gebruik de app om meer info te krijgen over bepaalde werken. De Crystal Ship kunstwerken staan eigenlijk in een gratis en groot openluchtmuseum. Het enige “nadeel” is dat je wel een beetje moet bewegen en zoeken.

Crystal Ship fietsroute

Twijfel dus niet om een fietsroute te doen om de Crystal Ship kunstwerken te kunnen bewonderen. Zelfs als je geen kunstkenner of kunstliefhebber bent kan je deze prachtige werken waarschijnlijk wel appreciëren. Je zal je wel een beetje moeten organiseren, dus good luck! Als het je bevalt kan je trouwens ook nog de streetart in Roeselare gaan bewonderen! Hieronder vind je nog een foto, maar ik heb bewust enkele van de mooiste eruit gelaten zodat jullie nog verrast kunnen zijn.

Facebook
Pinterest
Twitter

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!