Wandeling Les Crans bij Cap Gris-Nez

Reizen

Wie Cap Gris-Nez zegt denkt direct een steile kliffen, de zee en bunkers. Trouwe volgers van Add-active weten uiteraard dat we die omgeving op een actieve manier moesten verkennen. Daarom heb ik een mooie en aangeduide wandeling gezocht en gevonden. De Les Crans wandeling pakt uit met prachtige paden langs de Opaalkust met bunkers, mooie uitzichten en nog veel meer.

Cap Gris-Nez

Cap Gris-Nez ligt in de Frans department Pas-de-Calais. De kaap is iconisch omdat het de plaats is waar het Europese vasteland het dichtst bij Groot-Brittannië ligt. Op zonnige dagen kan je Groot-Brittannië zien liggen. Verder klinkt de naam voor veel mensen bekend vanwege de imposante kliffen. Op de kaap werd er een uitzichtpunt gemaakt met ruime parkeergelegenheid.

Wandeling Cap Gris-Nez

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in oorlogsgeschiedenis valt er ook heel wat te beleven. Er staan nog verschillende bunkers in het landschap die vroeger deel uitmaakten van de Atlantikwall. Als je er nog veel meer wil over weten kan je het museum Batterie Todt bezoeken. Het museum werd opgericht in een grote bunker waar er vroeger een gigantisch kanon stond dat kon vuren tot in Groot-Brittannië.

Batterie Todt

Als het weer echt tegenvalt kan je het aquarium Nausicaá bezoeken. Het aquarium is het grootste van Europa en ligt in Boulogne-sur-Mer. Wij waren in elk geval onder de indruk. Je kan er gemakkelijk 6 uur vertoeven.

De Les Crans wandeling bij Cap Gris-Nez.

De Les Crans wandeling bij Cap Gris-Nez is een aangeduide rondwandeling die ongeveer 13 km lang is. Daarbij moeten er ongeveer 110 hoogtemeters overwonnen worden. De hoogtemeters op de komootembed hieronder kloppen dus niet.

Je vraagt je misschien af waar de naam “Les Crans” voor staat? Een Cran is een kleine kloof in het landschap die werd gevormd door het water dat vanaf het binnenland naar de zee stroomt. Aan de kliffen stort het water dan naar beneden. Tijdens deze wandeling kom je 7 Crans tegen.

Je kan parkeren aan de parking nabij Brasserie L’Entre-Mers. Je wandelt richting de kust en langs Batterie Todt. Als je aan het t-punt komt ga je naar rechts en vanaf daar zie je ook de bordjes staan.

Wandeling Cap Gris-Nez

Het eerste deel wandel je op een oude verbrokkelde weg tussen de velden. Je ziet hier al enkele bunkers. Uiteindelijk mag je afslaan richting de kliffen. Als je aankomt aan de zee blijf je lange tijd wandelen langs de kust met regelmatig mooie uitzichten, bunkers en natuurlijk de Crans. Uiteraard is dit het lange hoogtepunt van de wandeling.

Als je aankomt in Audresselles wandel weer weg van de kust. De route brengt je daarna wel nog even in een mooi bos waar er een imposante bunker in verstopt zit. Via het bos kom je weer uit op de baan van de parking.

Wandeling Cap Gris-Nez

Tot slot

De Les Crans wandeling bij Cap Gris-Nez combineert het beste wat de omgeving te bieden heeft. Deze wandeling is ook gemakkelijk te combineren met enkele musea of bekende uitzichtpunten. Veel plezier!

Trouwens: een andere mooie wandeling in Noord-Frankrijk is de wandeling in het Bos van Wallers.

Wil je Noord-Frankrijk nog uitgebreider ontdekken? Wij gebruikten deze reisgids om alle geheimen te ontdekken van de streek!

Facebook
Pinterest
Twitter

3 reacties

  1. Zeer mooie & goed gebrachte info.
    We zijn zeer gecharmeerd door de uitleg & de filmpjes om deze streek te gaan bezoeken.
    Kan men deze reisgids (Noord Frankrijk) ergens bestellen of opvragen a.u.b.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!