Wandeling vanaf Cap Blanc-nez

Reizen

Cap Blanc-nez is een prachtige hoge kaap aan de Opaalkust. De kaap trekt heel wat bezoekers aan en om te genieten van het uitzicht maar er starten ook verschillende aangeduide wandelingen. Wij maakten een zelf samengestelde wandeling die net iets te meer te bieden heeft. Kom in dit artikel meer te weten over een unieke wandeling vanaf Cap Blanc-nez!

Cap Blanc-nez

Deze kaap ligt 134 meter boven het zeeniveau. De obelisk die erop staat is van ver zichtbaar. Vanaf Cap Blanc-Nez kan je ook Cap Gris-Nez zien liggen. Je kan er parkeren op een grote parking van waar er heel wat wandelingen starten en het uitkijkpunt is ook vlakbij.

Dit kustgebied maakte tijdens WOII deel uit van de Atlantikwall. Daarom staan er langs de kustlijn nog verschillende bunkers maar minder prominent dan tijdens de wandeling bij Cap Gris-Nez waar ik reeds over schreef.

Wandeling Cap Blanc-Nez

De wandeling vanaf Cap Blanc-nez

Ook onze zelf gemaakte wandeling vanaf Cap Blanc-nez begint vlak bij de parking. De wandeling is een dikke 11 km lang met toch wel 210 gezapige hoogtemeters om te overwinnen. Zie de komootembed hieronder.

De wandeling brengt je eerst langs de prachtige kust. Evenwijdig met de kliffen wandel je tot aan de petit Blanc-nez. Dit kleinere kaapje is een ideale rustplaats want er staan heel wat oude bunkers waar je kan op zitten.

De wandeling gaat daarna richting Strouanne maar net ervoor mag je een kort stukje over het strand. Daarna verlaat je de kust en kom je tussen de velden die vol met stenen liggen. Je blijft lang op een breed pad wandelen waarbij er wel wat hoogtemeters bij te pas komen.

Wandeling Cap Blanc-Nez

Onverwacht komt je dan ineens in een smal bosje waarvan je het helemaal niet zag aankomen. Kort erna begin je de beklimming van de Cap Blanc-nez via de heuveltjes errond. Voor ongetrainde mensen misschien wel pittig.

Uiteindelijk bereik je de parking en kan je bedenken wat je volgende wandeling wordt. Misschien eens de Les Crans wandeling bij Cap Gris-Nez?

Wandeling Cap Blanc-Nez

Conclusie

Deze wandeling vanaf Cap Blanc-nez combineert zowel de kust als de velden erachter. Er zijn geen aangeduide wandelingen van deze afstand die vertrekken vanuit Cap Blanc-nez dus misschien was deze wel handig voor jou. Veel plezier!

Wil je Noord-Frankrijk nog uitgebreider ontdekken? Wij gebruikten deze reisgids om alle geheimen te ontdekken van de streek!

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!