Wandelen in Nieuw-Zeeland, Noordereiland.

Reizen

Tijdens onze rondtrip in Nieuw-Zeeland viel ik van de ene verbazing in de andere. Elke dag weer een ander landschap: van vulkanen tot besneeuwde bergtoppen, dramatische kliffen tot witte zandstranden met palmbomen en oerbossen met prachtige watervallen tot wel bijzondere grotten. Wil je dus gaan wandelen in Nieuw-Zeeland, uitstekend idee! In deze blog laat ik je de mooiste wandelingen in Nieuw-Zeeland zien, op het Noordereiland.

De Tongariro Crossing

De Tongariro Crossing in Nieuw-Zeeland is één van de mooiste dagwandelingen ter wereld! En is dus een must do als je gaat wandelen in Nieuw-Zeeland. De wandelroute is gelegen in het Tongariro Nationaal park. Je wandelt 19,4 km door een spectaculair vulkanisch landschap, ook wel gekend als ‘Mordor’ uit de films ‘Lord of the Rings’.

Cathedral Cove walk

Wil je gaan wandelen in Nieuw-Zeeland, Noordereiland? Dan is de iconische ‘Cathedral Cove’ (een natuurlijke rotsboog) een must visit. Je kan deze enkel te voet kan bereiken (of via het water). Het is een eenvoudige en korte wandeling langs de kust van de Coromandel. De Coromandel Peninsula is een schiereiland omringd met helderblauw water en dramatische kliffen. De Cathedral Cove is ook gekend als setting uit de film Narnia. 

Tip: Vergeet de extra loop naar ‘Stingray beach’ niet, ook de omleiding aangeduid door ‘Viewing platform’ lonen de moeite. 

Karangahake Gorge

Wandel in de oude goudmijnen van de Karangahake Gorge en bewonder de vele zaken die nog overeind zijn gebleven: tunnels, treinsporen, machines, werkstations … De Karangahake gorge loop is 10 km lang, wij deden er 4 uur over. Is 10 km te lang? Dan is er ook een alternatieve route van 2 km, de Rail Tunnel Loop.

Vandaag de dag kan je de meeste tunnels nog steeds doorwandelen. Wie weet vind je nog wel een klompje goud…

Waimangu volcanic valley

Waimangu is een beschermd natuurreservaat in het Rotorua-Taupo gebied. Op 10 juni 1886 veroorzaakte een gewelddadige vulkaanuitbarsting hier het ontstaan van een groot aantal kraters. Een deel van dit vulkanisch natuurreservaat is opengesteld voor bezoekers. Wandel 4 uur tussen het indrukwekkende, kleurrijke en naar zwavel ruikende landschap. 

Tip: Waimangu volcanic valley is rustiger en goedkoper dan het gekende vulkanisch gebied Wai-o-tapu’ in het centrum van Roturua. Een ticket bij Waimangu kost $37.

Kitekite falls

In de groene omgeving van Piha beach kan je verschillende wandelingen maken. Zoals de Kitekite track en de Karekare beach. De Kitekite track start aan de parking van Glen Esk road. Het is een korte wandeling (2,8 km retour) door het bos naar de idyllische waterval Kitekite Falls. Op de route staan informatieve bordjes over de geschiedenis van deze locatie.

Silica Rapids walk

De Silica Rapids walk van 7 km gaat langs bos, bergen en de goudkleurige waters van het Tongariro National Park. Het water heeft zijn kleur te danken aan het vele ijzer in het water, dit oxideert en komt vervolgens op de bodem terecht. De weg gaat voor grote delen over vlonderpaden. Zo beschermen we de delicate ondergrond, namelijk lava, waar uit alle macht terug een bos probeert te ontstaan. In de verte zie je de vulkaan Ngauruhoe en doet ons alvast verlangen naar de stevigere Tongariro crossing.

Blue Spring

Waw, je kan bijna niet geloven dat dit echt is en geen photoshop. Het water van de Blue spring is het meest helder blauwe en zuiverste water van heel de wereld! Je volgt de Waihou walkway (10 km) naar en langs dit heldere water.

De Putangirua Pinnacles, Cape Palliser

Langs de ruige kust aan Cape Palliser liggen de Putangirua Pinnacles. De Putangirua Pinnacles zijn ‘pijlers’ die hun vreemde vormen te danken hebben na gevolg van jarenlange erosie. Deze locatie is gebruikt voor de scène ’paths of the dead’ in de 3e film van Lord of the Rings. Er loopt een aangeduide wandelroute van ongeveer 2 uur, heen en terug.

Nikau walk

De Nikau walk is een minder bekende, maar ontspannende wandeling door het Pirongia oerbos. Je kan kiezen tussen een wandeling van twee uur (heen en terug) of een rondwandeling van een hele dag. In dat laatste geval ga je naar de top van het Piongue bos. 

Tip: onderweg kom je de Kaniwhaniwha Caves tegen, een grot terugvinden waar je op eigen risico in kan wandelen. Vergeet dus geen zaklamp en waterdichte schoenen.

Mijn favoriete reisgidsen voor Nieuw-Zeeland

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!