De trappen naar Reinebringen – Lofoten (Noorwegen)

Reizen

Reine is één van de beroemde vissersdorpjes van de Lofoten. Het dorpje trekt ieder jaar heel wat bezoekers aan en een groot deel daarvan komt ook om te wandelen. Via trappen kan je wandelen naar het topje Reinebringen waar je kan genieten het bekendste uitzicht van de Lofoten. Ongetwijfeld is dit één van de memorabelste, maar ook drukste wandelingen die je er kan maken. In dit artikel help ik je op weg op de trappen naar Reinebringen!

Reine en Reinebringen

Reine werd in 1970 verkozen tot de mooiste plaats van Noorwegen. Hierover valt misschien te discussiëren, maar het is in elk geval een fenomenale plaats. Het dorpje bestaat uit verschillende eilandjes die aan elkaar verbonden zijn door middel van kleine bruggen. Vanuit Reine starten er verschillende activiteiten zoals zeearendsafari’s en zeekajaktouren. Zeker de moeite waard dus om eens te bezoeken.

Reinebringen is een 448 meter hoge berg die uitkijkt op Reine en omstreken. Vroeger bestond de weg omhoog uit een zeer steil bergpad, maar in 2019 begon er een groep Nepalese sherpa’s aan de constructie van een trap die je tegenwoordig helemaal tot boven brengt. Op die manier werd de beklimming wat toegankelijker.

Reinebringen

De beklimming van Reinebringen

De officiële start is aan de E10 t.h.v. waar je moet inrijden richting het centrum van Reine. Van daar moet je langs de E10 wandelen richting de trappen. Deze wandeling is in totaal 3 km lang dus naar de top is het slechts 1,5 km. Over die korte afstand moet je wel 448 hoogtemeters moeten overwinnen. De Komootembed hieronder is qua hoogtemeters dus niet volledig correct. Reken erop dat je er een uur over doet om naar boven te gaan.

Na een kort stukje langs de weg begin je aan de 1700 treden naar de top van Reinebringen. In het begin bevind je je nog tussen de beplanting maar al gauw krijg je een open zicht over de zee en de E10 onderaan.

Reinebringen

Deze beklimming is zeer bekend en wordt dus ook druk bewandeld. Ook minder sportieve mensen wagen zich aan deze klim en durven het zich wel eens beklagen. 1700 treden is niet voor iedereen even evident! Ook de weg terug naar beneden kan beangstigend zijn voor mensen met hoogtevrees. De treden maken de beklimming wel helemaal niet technisch, maar wel fysiek zwaar door de hoge stijgingsgraad

Iedereen die de top bereikt wordt in elk geval getrakteerd met een fenomenaal uitzicht over Reine en de bergen rondom Reine. Ik heb al veel mooie uitzichten mogen aanschouwen in mijn leven maar deze is mijn nummer één. Dit is uiteraard ook de reden waarom dit zo een populaire beklimming is.

Opgelet: tijdens nat weer is het niet zo slim om deze wandeling te doen. De trappen kunnen glad worden en als je valt naast de trappen is het meestal fataal. Doe deze beklimming dus enkel tijdens droog weer.

Conclusie

De trappen naar de top van Reinebringen is een must do om te kunnen genieten van het fenomenaal uitzicht op de top. Het is enkel spijtig dat er veel volk kan meeklimmen tot boven. Ik kan je in elk geval een uitzicht garanderen dat voor eeuwig op je netvlies gebrand zal staan!

Lees zeker ook eens mijn artikel over de Preikestolen!

Ben je geïnspireerd geraakt door onze avonturen op de Lofoten? Wil je nog meer ontdekken in de Lofoten en de Vesteralen? Dan is de digitale reisgids van Reisroutes iets voor jou!

Deze uitgebreide gids biedt gedetailleerde routes, insider tips, en praktische informatie om het meeste uit je reis te halen.

Dus, waar wacht je nog op? Haal je gids en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur in de adembenemende Lofoten!

Facebook
Pinterest
Twitter

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!