Wandeling rond het Lac Des Deux Ourthes

ReizenReizen

Als er één ultieme wandeling in België is, dan is het deze. Deze zware wandeling rond het Lac Des Deux Ourthes is al enkele jaren mijn persoonlijke favoriet. Jullie vragen zich waarschijnlijk af waarom? Het is een unieke wandeling in een decor dat tot de verbeelding spreekt. In dit artikel vertel ik jullie alles wat jullie moeten weten over deze “bergwandeling” in een prachtige omgeving die jullie nooit meer zullen vergeten.

Wil je graag meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een handige wandelgids die je kan kopen voor maar 8 euro! Daarmee steun je ons en kan jij de Ardennen volop ontdekken! Klik hier voor meer info.

De feiten

De wandeling begint en eindigt aan de Barrage De Nisramont (Ardennen), een stuwdam die er al staat sinds de jaren 50. Er is een grote parking voorzien voor de bezoekers, en er is ter plaatse ook een café. Een ideaal scenario dus om een wandeling te beginnen en te eindigen. Tijdens de drogere periodes kan je er trouwens altijd blijven kajakken.

De wandeling rond het Lac Des Deux Ourthes is 13,5 trage kilometers lang met wel 570 hoogtemeters om te overwinnen. Je volgt gewoon de rode route door de rode ruiten te volgen. Er is ook nog een veel kortere gele route voor de minder sportieve wandelaar. In grote lijnen blijf je de hele tijd langs het water wandelen, en steek je ook twee keer het water over. Op die manier krijg je een route zoals hieronder:

Wandeling Lac Des Deux Ourthes

In het begin moet je al snel een lange klim verteren. Na het uitzichtpunt begin je te merken dat er niet veel vlakke stukken zijn. Het gaat de hele tijd op en neer met soms technische stukken. Gelukkig is het middenstuk toch wat vlakker en bewandelbaarder, maar al snel wordt het terug op en neer. En drie kilometer voor je terug bent moet je nog een stevig klimmetje doen. We deden er net geen vier uur over, geen rekening houdende met pauzes.

Begin niet aan deze wandeling met buggies, slechte schoenen of een slechte conditie. Een sterke hond kan dit wel verteren.

Wandeling Lac Des Deux Ourthes

Wat vind ik van de wandeling rond het Lac Des Deux Ourthes?

Het was misschien al duidelijk, maar ik ben verzot op deze wandeling. Nergens anders in België vind ik een wandeling die mij zowel fysiek en technisch kan uitdagen, en mij ook een prachtig decor kan voorschotelen. Ik kom het gewoon niet beu. Dit is een wandeling die elke wandelliefhebber moet kunnen smaken. Zeker als je houdt van bossen en water (en welke wandelaar houdt daar nu niet van?)

Wandeling Lac Des Deux Ourthes

Bijna altijd kan je het water zien en af en toe ook eens aanraken. Je ziet ook bijna altijd waar je nog gaat wandelen of net waar je al gewandeld hebt. Uniek toch? Enkel in Zweden heb ik nog eens zo een wandeling gemaakt. Jammer genoeg gaan de kilometers meestal maar traag achteruit. Soms denk je dat al 2 kilometer verder bent om tot de conclusie te komen dat er maar 800 meter gepasseerd zijn.

Wandeling Lac Des Deux Ourthes

Conclusie

De wandeling rond het Lac Des Deux Ourthes is de ultieme aanrader in België. Wees je er wel van bewust dat het zwaar kan zijn. Anders wordt het misschien moeilijk om te kunnen genieten van deze natuurpracht. Geniet ervan!

Wil je nog meer moois ontdekken in de Ardennen? Lees dan zeker eens deze post over de drie mooiste wandelingen in de Ardennen.

Wil je nog meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een wandelgids met al onze favoriete wandelingen. Bij aankoop krijg je een handig overzicht en steun je ons. Verder doneren we een klein deel van het aankoopbedrag om de CO2 te compenseren die vrijkomt door de verkoop van deze wandelgids! Bedankt!

Facebook
Pinterest
Twitter

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!