Hoog boven de Ourthe – van La Roche-en-Ardenne naar Maboge

ReizenReizen

Na een vermoeiende lockdown mochten we eindelijk terug meerdaagse tripjes ondernemen in eigen land. Voor mij zijn de Ardennen dan een logische plaats om meerdere dagen te vertoeven. Het was een bevrijding om eindelijk nog eens te kunnen kamperen, op restaurant te gaan, en een terrasje te doen. Uiteraard mocht er ook geen wandeling ontbreken op het programma. Ik vond een wandeling die vertrekt en eindigt in het centrum van La Roche-en-Ardenne, en die ook een route had waar ik tijdens de lockdown zo naar verlangde.

Wandeling La Roche-en-Ardenne

Wil je graag meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een handige wandelgids die je kan kopen voor maar 8 euro! Daarmee steun je ons en kan jij de Ardennen volop ontdekken! Klik hier voor meer info.

La Roche-en-Ardenne

Onze tentjes hadden we opgetrokken op Camping de l’Ourthe, vlak aan de oever van de Ourthe. Deze camping ligt op wandelafstand van het centrum van La Roche-en-Ardenne, in een gebied waar er 4 campings naast elkaar liggen (alle 4 aan de Ourthe). La Roche-en-Ardenne is een prachtige plaats waar je veel activiteiten kunt doen: kajakken, raften, klimmen, mountainbiken en wandelen. Je kan er ook de ruïnes van een oude burcht bezoeken. Als je met kinderen gaat kan je ook nog het wildpark even bezoeken. Er zijn genoeg cafés, terrasjes en restaurants voor de minder actieve momenten. Ik vind het persoonlijk de mooiste stad in de Ardennen.

Wandeling La Roche-en-Ardenne
Zicht vanaf onze tentplaats

De wandeling

De route

In principe begint de wandeling in het centrum van La Roche-en-Ardenne. Je kan hier de GPX downloaden, maar de volledige route staat aangeduid met een rode ruit. De route is 13,3 km lang met 380 hoogtemeters om te overwinnen. Het grootste deel wandel je op vrij brede paden, maar wel voornamelijk in bebost gebied. De afdaling van de eerste heuvel (vlak voor je in Maboge aankomt) is wel vrij steil en smal dus daar moet je wel even opletten.

Wandeling La Roche-en-Ardenne

Eenmaal aangekomen in Maboge hadden we een alternatief lusje genomen omdat we anders een groot stuk langs de grote baan moesten wandelen (zie de blauwe lus op de foto’s hieronder). Deze lus volgt een mountainbikeroute dus je mag het bordje van privédomein negeren. We zagen ook enkele bewoners en die vonden onze passage helemaal niet erg. Dit extra lusje geeft je een mooi uitzicht en een klein padje midden in de wilde bossen.

Uiteindelijk kom je dan terug op de originele route terecht en ga je weer over een heuvel en zo terug naar La Roche-en-Ardenne.

Mijn indruk

Deze wandeling trakteert je op mooie vergezichten en een afwisseling tussen loofbossen en dennenbossen. Uiteraard krijg je regelmatig een zicht op de Ourthe en in Maboge is een foto vanop de brug een mooi plaatje. De afdaling naar Maboge is vrij steil en lang maar (voor mij) leuk om te doen. Op het einde van wandeling krijg je nog een heel mooi uitzicht op La Roche-en-Ardenne. Het was al de derde keer dat ik op die weg wandelde maar iedere keer word ik nog altijd aangenaam verrast. Mijn foto’s zeggen uiteindelijk meer dan woorden kunnen omschrijven!

Wandeling La Roche-en-Ardenne

Als je in de buurt bent van La Roche-en-Ardenne of er verblijft, is deze wandeling zeker een aanrader. Wie graag wandelt in de Ardennen moet mijn artikel over 3 wandelingen in de Ardennen zeker ook eens lezen. Bij vragen kan je mij gerust contacteren. Opmerkingen of suggesties mag je gerust hieronder achterlaten!

Wil je nog meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een wandelgids met al onze favoriete wandelingen. Bij aankoop krijg je een handig overzicht en steun je ons. Verder doneren we een klein deel van het aankoopbedrag om de CO2 te compenseren die vrijkomt door de verkoop van deze wandelgids! Bedankt!

Facebook
Pinterest
Twitter

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!