Wandeling door de Mrtvica kloof – Montenegro

Reizen

Montenegro heeft één bekende kloofwandeling, namelijk door de Mrtvica kloof. Eind mei 2023 ging ik deze kloof gaan verkennen om te bepalen of de geruchten over een spectaculaire omgeving wel waar zijn. Mijn bevindingen kan je in dit artikel lezen, maar ik kan al prijsgeven dat je beter blijft verder lezen want het was onvergetelijk!

Mrtvica kloof

De Mrtvica kloof is 8 km lang waarvan je 7,5 km kan volgen via wandelpaden. De hoogste delen van de kloof zijn kliffen tot 700 meter hoog en beide kliffen staan zeer dicht bij elkaar. In de kloof loopt de Mrtvica rivier, een zijrivier van de Moraca rivier.

In de kloof zijn er diverse watervallen, stroomversnellingen, draaikolken, enz. Zeker in het voorjaar kan er veel water door de rivier lopen waardoor het een waar spektakel is om te zien.

wandeling door de mrtvica kloof

De wandeling door de Mrtvica kloof

Deze wandeling door de Mrtvica kloof kan je zelf zo lang maken als je wil. Bedenk wel dat je via dezelfde weg weer terug moet. Hieronder de Komootembed met de info van mijn wandeling. Ik wou wel nog verder gaan maar een aankomend onweer verplichtte mij om terug te keren.

Starten doe je vanaf deze parking/stuk braak grond of hier als het niet druk is. Het staat niet goed aangeduid langs de weg behalve een zelfgemaakt bord ter plaatse van de mensen die hun parking aanbieden voor een paar euro’s.

De route staat aangeduid met rode bollen met een witte stip erin. Wandel niet zoals wij de kampplaats in, maar vlak ervoor moet je het bosje induiken. Als je mijn Komootwandeling gebruikt zie je dat ik wel langs daar ben teruggekeerd.

wandeling door de mrtvica kloof

Na een kort stuk op kleine paden kom je aan de Danilov brug waar je mooi zicht krijgt op de rivier. Na de brug moet je een klein stuk steil stijgen naar een 4×4 weg. De 4×4 weg moet je dan even volgen om dan echt in de kloof aan te komen.

De kloof zelf volg je via kleine paden zonder veel hellingsgraad. Je passeert enkele prachtige plaatsen met watervallen en stroomversnellingen. Het blijft komen. Bijna ongelofelijk! Het water in Montenegro ook is zeer helder.

wandeling door de mrtvica kloof

Op een bepaald moment zal je moeten beslissen om terug te keren. Als je blijft doorwandelen kom je na ongeveer 6 uur in een dorpje aan. Eventueel kan je daar nog een taxi laten komen.

Conclusie

De wandeling door Mrtvica kloof is een ongelofelijke ervaring een en een must-do in Montenegro. Nooit zal je het heldere water en de prachtige watervallen vergeten! Deze wandeling kan ik voor iedereen aanraden die Montenegro bezoekt.

We deden in 2021 een droge kloofwandeling in Mallorca waar je hier alles kan over lezen.

wandeling door de mrtvica kloof

Geïnteresseerd in een volledige reisgids over Montenegro? Bekijk deze reisgids eens van onze partner. Je leert er alles over het land en kan een volledige rondreis samenstellen.

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!