Wandel langs de mooiste stranden van Lagos

Lagos, Algarve, Portugal
Reizen

Lagos is één van de populairste steden in de Algarve en op wandelafstand van het centrum bevinden zich de meest schilderachtige stranden. Bovendien zijn deze stranden verbonden door verschillende wandelpaden. Maak een wandeling van 2,5 km langs de mooiste stranden van Lagos en geniet onderweg van het uitzicht over de kuststrook. Een gpx of wandelkaart is niet nodig.


Locatie: Lagos, Algarve

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Afstand: 2,5 km

Parking: Praia da Batata

Bewegwijzering: Geen, volg de kust


De mooiste stranden van Lagos

Praia da Batata & Praia dos Estudantes

Aan het centrum van de stad Lagos grenst Praia de Batata. Ik voel me direct aangetrokken tot het goudkleurige zand en het helder, blauw water. Mijn vriend daarentegen tot het nabijgelegen 17e-eeuwse fort.

Aan het strand van Praia de Batata ontdekken we bij toeval een natuurlijke tunnel naar Praia dos Estudantes. Het is vloed en de golven komen al in de tunnel, maar het is niet onmogelijk om door te lopen. Vanaf Praia dos Estudantes hebben we zicht op Ponta Romana de Lagos. Een stenen brug gebouwd in Romeinse stijl die twee rotsformaties verbindt. De brug zelf is niet meer toegankelijk. 

Praia de Dona Ana

Van Praia da Batata wandel je via R. José Formosinho richting Praia do Pinhao naar boven. (We moeten zelf even zoeken naar de weg) Uiteindelijk gaat de baan over in een zandweg. Praia de Dona Ana is het grootste zandstrand in Lagos, ideaal om een hele dag te vertoeven. 

TIP: Installeer de gratis app MAPS.me en download vervolgens de kaart van de omgeving. Via deze app zie je echt alle wegen en zelf zandpaden staan. Voor wandelaars zijn deze kaarten uitgebreider dan bv. Google maps. Meer info op onze blog: zelf je wandelroutes uitstippelen

Praia do Camilo

We bereiken dit iconische strand langs de 200 houten treden. Een fotogeniek plaatje en daardoor ook één van de populairste stranden van de Algarve. Gelukkig voor ons valt dit in de maand maart nog goed mee van drukte. Bij vloed wordt het strand van Praia do Camilo in twee gedeeld, waardoor we alleen door een natuurlijke tunnel het andere deel bereiken.

Ponta da Piedade

Ponta da Piedade of ‘Genade-punt’ in het Portugees heeft niet alleen een dramatische naam, maar voelt ook dramatisch aan. Via steile kliffen dalen we af naar de grotten waar de golven flink huishouden. 

Je kan de route ook in tegenovergestelde richting wandelen. Er is een gratis parking aan de vuurtoren van Ponta da Piedade. Geen zin om te wandelen? Je kan al deze stranden ook bereiken met de auto.

Bekijk hier al onze tips voor een bezoek aan de Algarve.

Onze favoriete reisgids voor Portugal

Wil jij meer ontdekken van Portugal? Dan is deze reisgids iets voor jou!

  • Verken 5 regio’s: Noord-Portugal met Dourovallei, Centraal-Portugal, Costa de Lisboa, Alentejo en Algarve
  • Ontdek meer dan 89 bezienswaardigheden
  • Met tips van locals en verborgen pareltjes
Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!