Mountainbikeroute in Eersel – leuke tip voor de recreatieve (e-)mountainbiker

Reizen

In Nederland, vlak aan de Belgische grens, ligt Eersel. In de buurtschap Spijkert ligt een een prachtig bos zoals de Kempen er wel meer hebben. In dit bos loopt er een mountainbikeroute die zeer toegankelijk en ook zeer leuk is. Hou jij van een potje mountainbiken maar misschien liever elektrisch en zonder al teveel hoogtemeters? Dan zou ik zeker verder lezen over deze mountainbikeroute in Eersel!

De Brabantse Kempen

De naam van het betreffende bos en omliggende regio is dus de Brabantse Kempen. Buiten bossen vind je er ook enkele heidegebieden. Door het bos lopen er enkele brede paden maar ook een wirwar van smalle paden die heel leuk zijn om te mountainbiken, maar natuurlijk ook om te wandelen.

Mountainbikeroute Eersel

Tips om te mountainbiken in Eersel

Zelf zijn wij eerder hikers maar af en toe een sportieve fietstocht is zeker welkom. We hadden onze e-mountainbikes gehuurd via deze site. Het verhuurbedrijf ligt vlak naast het bos en je krijgt instructies hoe je de route moet vinden die ik hieronder nog verder omschrijf. De fietsen waren van goede kwaliteit en het ontvangst was ook hartelijk. We mochten ons achteraf ook nog omkleden aangezien we kleddernat waren door de regen.

Mountainbikeroute Eersel

De route is 37 km lang zonder noemenswaardige hoogtemeters (147 om exact te zijn). De route staat aangeduid met een blauwe driehoek met twee rondjes eronder. De route staat goed en duidelijk aangeduid. Op deze site kan je de GPX downloaden en ook de officiële startplaatsen vinden van de route. Verder vind je hieronder ook nog de route in een komootembed. Aan het begin van dit artikel vind je een filmpje dat een zeer goede indruk geeft van de route.

Je mag bijna voortdurend op smalle kronkelende paden mountainbiken en dat zorgt er voor dat het eigenlijk nooit verveeld. Jammer genoeg werden wij halverwege verrast door regen maar gelukkig schrok ons dat niet af. Halverwege is er trouwens een brasserie “Herberg Het Wilde Zwijn” waar je kan stoppen voor een hapje of een drankje. Dit is trouwens net aan de grens met het Belgische Postel waar je deze mooie wandeling kan maken.

Conclusie

Deze mountainbikeroute in Eersel verveelt nooit en is niet te lang voor minder fervente mountainbikers. Je kan vlakbij mountainbikes huren en als je langer dan één dag blijft, eventueel nog gaan wandelen in Postel ook!

Mountainbikeroute Eersel
Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!