Wat te doen in Bali – Deze plaatsen moet je gezien hebben

Reizen

Bali, een land dat alles te bieden heeft: groene rijstvelden, watervallen, heilige tempels, hippe restaurantjes, luxe hotels en afgelegen eilanden. Wij zijn er alvast helemaal gek van! Op deze blog delen we dan ook graag mee wat je zeker moet doen in Bali.

Campuhan Ridge Walk

Campuhan ridge walk

Ubud is omgeven door heuvels en rijstvelden. De Campuhan Ridge Walk gaat langs een bergkam (ridge) boven de rijstvelden van Ubud. De bergrug zelf is niet langer dan 1,5 km en populair bij toeristen. Het is ook onze favoriete wandeling in Ubud! 

Kom alles over de Campuhan Ridge Walk in Ubud

Monkey Forest

apen in monkey forest Bali, Ubud

Het Monkey forest in Bali. Een oase in het centrum van Ubud met heilige tempels, rivieren, eeuwenoude bomen en natuurlijk… apen. Door de soms wat brutale apen en de heilige tempels heeft het iets weg van ‘The Jungle book’.

Tip: koop geen bananen en breng zeker geen eten mee. De aapjes krijgen voldoende en de juiste voeding door het personeel van het park.

Tegalalang Rijstvelden

Tegalalang rijstvelden bali

De Tegalalang rijstvelden rond Ubud zijn de meest groene rijstvelden die je in Bali zal tegenkomen en daardoor ook de meest gefotografeerde. Wil je ook tussen deze prachtige rijstvelden wandelen? Dan kan je voor zo’n 10000 rp inkom het hele gebied op eigen houtje, of met een gids, verkennen. Dit geld gaat naar de bewoners van het dorp. Tip: Vermijd de drukte en plan je bezoek vroeg in de ochtend (voor 9 uur). Je zal dan ook het mooiste licht hebben voor de foto’s.

Pura Tirta Empul

Pura tirta empul tempel Bali Vishnu heilig water waterbron

Pura Tirta Empul of ‘Heilige bron’ in het Balinees, is de grootste Hindoeïstische tempel in heel Indonesië gebouwd voor de god Vishnu. De tempel is dan ook bekend vanwege het heilige water dat uit de nabijgelegen bron komt. Hindoe’s van het hele eiland komen naar deze plaats om zichzelf te reinigen onder de 30 waterstralen die het bad vullen. Inkom kost zo’n 15.000 rp en de sarong krijg je te leen.

Tukad Cepung Waterval

Tukad Cepung Waterval in een grot Bali

In Bali zijn ontelbaar veel watervallen, wij hebben voor jou enkele van de mooiste watervallen bezocht. Zoals deze Tukad Cepung waterval. De minst bekende en meest unieke waterval in heel Bali! Zelf voor onze taxichauffeur en gids was deze waterval een nieuwe ontdekking. Ik spreek nu wel over wat jaren terug (2017), ondertussen heb ik hier al vele instagramfoto’s van zien verschijnen.

Om aan deze waterval te geraken, volg je het water tussen de gigantische rotsen stroomopwaarts. Tot je in een grot komt. Wat je dan ziet zal je verwonderen, want de waterval komt in de grot ‘gevallen’ en de lichtinval maakt het net dat tikkeltje dramatischer… Wij kwamen hier aan de start van het regenseizoen. Hoe later in het regenseizoen, hoe moeilijker deze plaats te bereiken is.

Tibumana Waterval

paradijs jungle Bali Tibumana waterval

In tegenstelling tot de Cepung waterval kan je in de Tibumana waterval zwemmen. En dat is erg welkom in deze hete temperaturen. Geef je ogen de kost in deze paradijselijke omgeving met de kleurrijkste bloemen en vlinders.

Kanto Lampo Waterval

Kanto Lampo Waterval rotsen bali

Deze waterval hebben we bezocht op aanraden van onze chauffeur. Ondanks dat we al een halve dag alleen maar watervallen bezochten in Bali, zijn ze toch allen verschillend. Het leuke aan deze waterval was dat men deze ook naar omhoog kon klimmen via de rotsen, of toch proberen. 😉 En wat de meeste mensen niet weten, is dat je via het water een stuk verder kan wandelen tot een 2e, veel krachtigere waterval. Ook hier had onze Balinese chauffeur weer geen idee van het bestaan van deze 2e waterval. Best leuk om deze dan samen te ‘ontdekken’.

Vervoer in Bali

De goedkoopste manier is door het huren van een scooter. Wees je er wel van bewust dat je in Indonesië een motor rijbewijs nodig hebt, zelf voor een scooter. En ze toeristen graag tegenhouden voor een eventuele boete als je dit niet in je bezit hebt. Ook de wegen zijn slecht aangeduid, niet goed onderhouden en heel druk. De eenvoudigste manier is dan ook een taxi. Wij spraken een vast bedrag af met de chauffeur om ons een hele dag rond te brengen (8u). Dit koste ons slecht 45 euro en als je net zoals ons geluk hebt, is hij naast je chauffeur ook je persoonlijke gids. Een mooie tip en traktatie van een maaltijd vonden wij na zo’n dag dan ook meer dan verdiend.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is bali-lombok-rondreis-pdf.jpeg
Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!