Campuhan Ridge Walk – Wandelen in Ubud

Campuhan ridge walk
Reizen

Onze derde en laatste dag in Ubud, hadden we deze wandeling The Campuhan Ridge Walk op onze planning staan. Deze wandelroute is dichtbij het centrum van Ubud gelegen en toch ver genoeg van de chaos van de Ubud Market. De wandeling zelf is eenvoudig en ongeveer 4 km lang (heen & terug).

Campuhan Ridge Walk

Over de Campuhan Ridge Walk

Ubud is omgeven door heuvels en rijstvelden. De Campuhan Ridge Walk gaat langs een bergkam (ridge) boven de rijstvelden van Ubud. De bergrug zelf is niet langer dan 1,5 km en populair bij toeristen. Het is ook onze favoriete wandeling in Ubud! 

Wanneer kan de je Campuhan Ridge Walk het beste doen?

Ondanks dat elke website ons aanraadde om vroeg in de ochtend te vertrekken en zo de hitte te vermijden. Zijn wij pas in de namiddag, op het heetste van de dag, gestart met deze wandeling. En ik voelde me inderdaad zo wegsmelten door de zon, bijna nergens op deze route is schaduw aanwezig. Wees daarom slimmer en vertrek al in de vroege ochtend. Start extra vroeg om niet alleen de zon, maar ook de drukte te vermijden.

Hoe lang is de Campuhan Ridge Walk?

De Campuhan Ridge Walk duurt zo’n 1-2 uur. Tot het eindpunt is het ongeveer 2 km wandelen, dus 4 km in totaal. Je volgt de zelfde weg terug. Je loopt grotendeels langs een verhard pad en er zijn verschillende kraampjes en bars om even te stoppen.

Hoe geraak je aan de Campuhan Ridge Walk in Ubud?

De wandeling start aan het Warwick Ibah Resort, te bereiken via een korte wandeling vanaf de Ubud Market. Of je kan ook vragen aan een taxi om je direct aan het resort af te zetten. Taxi’s zijn hier gelukkig nog vrij goedkoop.

Routebeschrijving Campuhan Ridge

Aan het Warwick Ibah Resort sla je rechtsaf een klein straatje in tot bij de slagboom van het resort. Vlak voor de slagboom neem je het pad omlaag naar de rivier. Volg dit pad en steek via de brug de rivier over. Sla rechtsaf  tot bij een bord aan je rechterkant met ‘Karsca Café 2km’. Ook dit blijf je volgen. Het is onmogelijk om verkeerd te lopen. En dan moet je weten dat ik een held ben in de weg kwijtraken. 

Karsca Café - Campuhan Ridge walk

Aan het Karsca Café aangekomen stop je voor de eerste keer om te hydrateren. Wat nodig is in deze hitte! Vanaf dit terras heb je een prachtig zicht over de rijstvelden. Volledig gehydrateerd? Volg de bergrug tot bij het dorpje  Bangkian Sidem, het eindpunt. Vervolgens neem je dezelfde weg terug naar het centrum van Ubud.

wandelen in Ubud, Bali

Tijdens onze wandeling werden we aangenaam verrast door deze schommel. En zoals wij girls dan zijn konden we het dan ook niet laten hier een foto op te nemen.

schommel Ubud
 ‘it’s photoshoot time’. 

Onze tips

  • Neem voldoende water mee.
  • Smeer regelmatig zonnecrème en draag eventueel een hoedje of pet. Het kan ontzettend warm worden met de brandende zon op je hoofd!
  • Het is aan te raden deze route te wandelen in de voormiddag, vanwege de hitte. Start je heel vroeg (7u) dan heb je ook nog het voordeel dat je de trail bijna voor jezelf hebt.

Facebook
Pinterest
Twitter

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!