Urederra wandelroute in Navarra

Urederra wandelroute Navarra

ReizenReizen

Op de terugweg van Portugal naar België besloten we te stoppen in het Spaanse Baskenland. Ik had op het internet enkele dromerige foto’s gevonden van de helder blauwe rivier, de Urederra. De Urederra wandelroute stond dan ook al snel op onze planning, perfect om even de benen te strekken tijdens een lange autoreis.

Urederra betekend ‘prachtig water’ in Basque. En het is dan ook overduidelijk waarom ze deze naam hebben gegeven! Tijdens de Urederra wandelroute volg je het helder blauwe water en de vele watervallen doorheen het sprookjesachtig bos.

De Urederra wandelroute

De Urederra is gelegen in Navarra. Je kan hier een mooie wandelroute terugvinden van 7 km. Het is een eenvoudige aangeduide wandelroute. Er zijn maar een max. aantal bezoekers toegelaten, dus vertrek best zo vroeg mogelijk.

Na een nachtje slapen in het Spaanse baskenland – We vonden deze rustige ‘Camping Artaza’ slechts op 2,5 km van het dorpje Baquedano  – arriveerden we voor 9u aan de parking van Baquedano, de start van de wandeling.

tip: vertrek zo vroeg mogelijk, best voor 9u. Dit is een vrij populaire en toegankelijke wandeling. De parking is dan ook snel volzet.

Baquedano

De parking kost 4,5 euro en je krijgt hierbij een sticker om te mogen starten aan de wandelroute. Vanaf de parking wandel je zo een 5 minuten naar een charmant dorpje waarna je direct in het bos uitkomt. Vanaf hier kan je eigenlijk niet verloren lopen. Deze Urederra wandelroute is goed aangegeven en je zal ook niet de enige zijn op het pad. Een gps is hier dus niet nodig.

In dit sprookjesachtig bos volg je het helderblauwe water en de watervallen naar omhoog. Laat je alvast betoveren door de foto’s. en nee, dit is geen photoshop! 🙂

Urederra wandelroute Navarra
Navarra, Urederra wandelroute
Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!