Minicamping in Mont-de-L’Enclus.

ReizenReizen

Add-active heeft zich geëngageerd om te scouten voor Campspace. Dit wil zeggen dat we regelmatig één van de minicampings bezoeken en op allerlei manier ook verslag uitbrengen. De eerste camping die we bezochten lag in Mont-de-L’Enclus aan de voet van de Trieu. Zoek naar de camping in de Rue Labroye.

Wat heeft de camping te bieden?

De minicamping in Mont-de-L’Enclus heeft alles wat er nodig is voor een leuke kampeertrip. Er mogen maar een beperkt aantal tentjes staan dus een overrompeling zal het nooit worden. Er is een badkamer beschikbaar van 8-20u, maar geen nood! De uitbater heeft een buitentoilet voorzien die ook nog proper is.

Minicamping Mont-de-L'Enclus

Indien het weer tegenvalt is er een overdekte ruimte voorzien om toch op een comfortabele manier nog te kunnen eten of een spelletje te spelen. Als je denkt dat je je toch nog zal vervelen: de hond heeft ook aandacht nodig.

De uitbater staat erop dat de gasten kunnen genieten van de stilte. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet mag praten met elkaar aan het kampvuur (dat bijna iedere avond aangaat). De enige andere geluiden zullen kippen, koeien of paarden zijn.

Minicamping Mont-de-L'Enclus

Mijn indrukken

Na een hartelijk ontvangst werd ons een plekje aangeduid waar we ons tentje konden plaatsen. Al snel kwam de hond kijken wie de nieuwe bezoekers waren. Voor we aankwamen op de camping hadden we gewandeld dus we maakten snel onze hotdogs klaar aan de boomstammetjes bij het kampvuur.

Na het eten speelden we een potje Kubb. Tijdens het spel kwam de uitbater het kampvuur aansteken en een half uurtje later zat ik met twee andere gasten samen voor een leuke babbel. De uitbater en zijn gezin kwamen er later ook even bij. Het was echt een gezellige avond!

De ochtend erna hadden we graag wel nog even gebleven, maar het weer werd jammer genoeg zo slecht dat we vroeg onze tent afbraken en naar huis vertrokken.

Minicamping Mont-de-L'Enclus

Conclusie

De minicamping in Mont-de-L’Enclus is een perfecte verblijfplaats als je de streek voor een paar dagen wil verkennen. Alles wat je nodig hebt is aanwezig, en voor veel mensen hoort rust en stilte daar ook bij.

Heb je weinig kampeerervaring? Lees dan dit artikel om je op weg te helpen!

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!