Sintra, een dag in het betoverende stadje van Portugal

Sintra Portugal

ReizenReizen

Sintra, de stad dat al jouw kasteel gerelateerde dromen waarmaakt. Deze stad in Portugal heeft niet één, maar drie bijzondere kastelen. Alsof je zo een Disney film binnen wandelt. Met recht en rede is dit hele stadje dan ook UNESCO beschermd erfgoed. En nog een bijkomend voordeel, het is slechts een treinritje verwijderd van de gekende stad Lissabon. 

Palacio Nacional de Sintra

Palacio Nacional de Sintra

Dit Moors kasteel van de 11e eeuw staat in het centrum van het stadje en is het officiële paleis van de eerste koning van Portugal. De twee grootte schouwen zijn kenmerkend voor dit paleis. Van de buitenkant is het niet het meest indrukwekkende bouwwerk van de drie. Maar aan de binnenkant is het prachtig gedecoreerd.

Castelo dos Mouros

Castelo dos Mouros

Op het hoogste punt van het stadje zie je de enorme kasteelmuren van Castelo dos Mouros (‘Morenkasteel’). Het kasteel is gebouwd in de 9e eeuw toen de Moren het Iberisch schiereiland veroverden. Helaas is het na de 16e eeuw wat in verval geraakt, waardoor het nu meer een ruïne is. Maar ondanks dat nog steeds indrukwekkend om te bezoeken! Vanaf deze kasteelmuren heb je ook een prachtig zicht over de omgeving en het kleurrijke Palacio da Pena.

Palacio da Pena

Palacio da Pena

Dit 19e eeuwse kasteel lijkt met zijn kleurrijke en extravagante architectuur wel recht uit een Disney film te komen. Het is gebouwd door Koning Ferdinand en Koningin Maria II als een vakantieverblijf. Vandaag de dag is het een toeristische attractie en zowel de buitenkant als het interieur zorgen voor een prachtig plaatje.

Praktisch

Hoe geraak ik in Sintra?

Simpelweg door de trein te nemen van Rossio station in Lissabon. Je kan je tickets kopen in het station zelf. Zo’n 4,30 euro voor een retour ticket. Elke 15 minuten vertrekt er een trein tijdens het hoogseizoen en het is ongeveer 40 minuten rijden. Dit is de eenvoudigste manier om bij Sintra te geraken. Je kan natuurlijk ook met de auto, maar hou dan ook rekening met het verkeer – wat vrij druk kan worden – en de zeldzame parkeerplaatsen rond het stadje Sintra.

Hoe verplaats ik mij best in Sintra zelf?

Er zijn verschillende mogelijkheden om Sintra te ontdekken: te voet, via de ‘Hop on Hop off bus’, of via de bus (434). De bus kost slechts 5 euro voor een dagticket en stopt bij alle kastelen, een ticketje kan je kopen aann het station bij aankomst in Sintra. 

Tip: de bus zit vaak ontzettend vol! Dus wacht mss niet aan de ingang van het kasteel zelf op de volgende bus, maar wandel naar de vorige stop om in te stappen.

Openingstijden en Prijzen

De meeste bezienswaardigheden zijn dagelijks open. Maar toch kan je dit best op voorhand even opzoeken. Palacio de Pena is bijvoorbeeld vaak gesloten op maandag en het zou zonde zijn als je dit pareltje mist.

Tickets zijn te verkrijgen aan de kastelen zelf. Ze zijn zeker niet goedkoop, maar wel de moeite waard. Eventueel kan je ook tickets online verkrijgen. Prijzen variëren afhankelijk van je leeftijd, datum en eventuele combinaties. Hoe meer kastelen je bezoekt, hoe groter de korting.

Meer info kan je op de officiële website terugvinden.

Kooptip: Wil jij meer ontdekken van Portugal? Dan is deze reisgids misschien iets voor jou!

Facebook
Pinterest
Twitter

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!