Orveytwandelroute

ReizenReizen

Tijdens de fietstocht tussen de Leie en de Schelde passeerden we aan het Kanaal Bossuit-Kortrijk een klein natuurdomein. Enthousiast zoals we altijd zijn, hadden we bij thuiskomst wat opzoekwerk gedaan en ja hoor! De dag erna stonden we al opnieuw klaar voor vertrek. Het domein dat we zagen was het Orveytbos, en er loopt een wandelroute door: de Orveytwandelroute. Ben je nu ook zo geprikkeld zoals wij waren? Lees dan hier verder om alles te ontdekken over de Orveytwandelroute in Zwevegem.

De Orveytwandelroute

Deze korte wandelroute is slechts 6,7 km lang en er moeten 72 hoogtemeters overwonnen worden. De route staat aangeduid met zeshoekige bordjes, maar als je wil kan de GPX ook hier downloaden. De route start op de parking aan de Stationsstraat, vlak waar deze straat op de Keiberg aankomt. Van daaruit duik je onmiddellijk een lange, maar smalle groene strook in: De Oude Spoorweg.

Orveytwandelroute
De Oude Spoorweg

Je volgt De Oude Spoorweg een eindje tot je eruit mag. Kort daarna krijg je een steile afdaling naar het jaagpad van Kanaal Bossuit-Kortrijk. Het kanaal moet je even volgen tot je weer naar boven mag om op de brug te raken die je tot aan de overkant brengt. Dan volg je opnieuw De Oude Spoorweg 2.0 tot je in het Orveytbos bent. Als je het Orveytbos hebt doorkruist kom je aan het monument Sint-Pietersbrug. Via een nieuwere brug steek je dan het kanaal opnieuw over om via smalle tegelpaden tussen de huizen terug te keren naar de parking.

Orveytwandelroute

Wat vond ik ervan?

De streek is eigenlijk niet zo gekend als bosrijke streek, maar De Oude Spoorweg kan dat zeer goed verbergen. We zagen pas hoe smal het “bos” was na het opstijgen van onze drone. Toch is het pad door De Oude Spoorweg grillig qua reliëf en met veel bochtjes. Goed gewerkt denk ik dan!

Na het stuk door De Oude Spoorweg wandel je even lang het kanaal. Dat duurde misschien iets te lang, maar we hadden de dag ervoor ook wel daar gepasseerd met de fiets. De dronebeelden ervan zijn daarentegen wel heel mooi!

Orveytwandelroute

Het tweede deel van De Oude Spoorweg is jammer genoeg wat minder avontuurlijk. Gelukkig kom je dan wel al snel aan in het Orveytbos. De route brengt je in het bos vooral over bredere paden, maar het is er wel goed vertoeven. De laatste kilometer is dan plots volledig anders. Ineens moet je op smalle tegelpaden tussen de huizen wandelen. Er staan daar enkele gerenoveerde hoeven die niet min zijn!

Orveytwandelroute

Conclusie

De Orvuytwandelroute is een ideale wandeling tijdens een zonnige namiddag. Vooral het eerste stuk door De Oude Spoorweg zal ik niet snel vergeten. Woon je of ben je in de buurt? Zet deze wandelroute dan maar snel in je lijstje!

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!