Een wandeling in en rond Cochem

ReizenReizen

Mensen die de Moezelstreek willen bezoeken zullen waarschijnlijk wel een bezoekje willen brengen aan Cochem. Dit klein stadje gelegen aan de oevers van de Moezel wordt beschouwd als de hoofdplaats van de moezelwijnen. Een bezoek aan de stad zelf is zeker de moeite waard, maar de nabije omgeving is ook prachtig. Ik vond een wandeling die de beide combineert. Wil je een wandeling doen die je door de stad brengt, maar ook door de bossen en tot aan de burcht? Lees dan hieronder meer!

Wandeling Cochem

De wandeling

De wandeling is 16 km lang en er moeten 956 hoogtemeters overwonnen worden. Je zou er ongeveer 6 uur mee bezig zijn. Je kan vanaf het centrum van Cochem de bordjes met “Moselsteig Seitenprung” (zie foto) volgen. In theorie begint de wandeling aan de Talstation der Sesselbahn “Pinnerkreuz”, maar je kan eigenlijk overal inpikken waar je wil. Parkeren kan je in de stad (niet gratis), of je parkeert ergens aan de route. De wandeling brengt je door het centrum van Cochem, maar ook tot aan de ingang van de burcht van Cochem waar je eventueel een rondleiding kan volgen of gewoon even de binnenplaatsen kan bezoeken.

Wandeling Cochem

Het grootste deel van de wandeling is wel in de heuvels rond Cochem, waarbij je tussendoor (gratis) de oude ruïnes van een burcht kan bezoeken (inclusief prachtig uitzicht). Sporadisch loop je eens door een veldje maar meestal ben je in het bos. Er moeten veel hoogtemeters overwonnen worden, maar buiten enkele steilere stukken gaat het eerder langzaam omhoog en omlaag. De afstand en de hoogtemeters zorgen er wel voor dat je in een degelijke conditie moet zijn. Er is een goede afwisseling tussen brede houthakkerspaden, en kleine wandelpadjes.

Als je Duits goed is kan je hier nog wat extra info vinden over deze wandeling, en andere wandelingen in de Moezelstreek.

Mijn ervaring

Ik kwam net van Oostenrijk dus mijn conditie was zeer goed. Daardoor leek deze wandeling niet zo lastig maar 956 hoogtemeters is uiteraard niet weinig. Ik vond het vooral een gevarieerde wandeling waar je een hele dag mee bezig kan zijn. Je kan in Cochem gerust van de route afwijken om de stad beter te verkennen, of om iets te eten of drinken. Als je aan de burcht van Cochem bent, kan je die ook bezoeken met eventueel de rondleiding erbij (klik op de link om hierover meer te weten te komen). Ik was vooral aangenaam verrast van de oude ruïnes van een andere burcht (ongeveer halverwege de wandeling als je vanuit Cochem vertrekt). Daar kan je vrij in rondlopen en je krijgt er een mooi uitzicht bij.

Ik had maar één dag om de Moezelstreek beter te leren kennen. Door deze wandeling te maken had ik een zeer goede indruk gekregen van de streek. In Cochem kan het zeer druk zijn, maar eenmaal buiten de stad kwam ik slechts hier en daar eens wandelaars tegen die dezelfde route volgden in tegenovergestelde richting. Een aanrader dus voor wie graag natuur en cultuur combineert, maar niet lang in buurt van Cochem verblijft.

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!