Wandelen met uitzicht op de Wilder Kaiser

ReizenReizen

De Wilder Kaiser is één van bergen in Oostenrijk (Tirol) die het meest tot de verbeelding spreekt. Uiteraard mocht dit gebied niet ontbreken tijdens mijn 8-daagse reis door Oostenrijk. Toen ik het opzoekwerk deed over dit gebied wou ik in eerste instantie een meerdaagse trekking doen op de berg zelf. Omdat ik toch nog meer delen van Oostenrijk wou ontdekken besloot ik om een inloopwandeling te doen die een uitzicht biedt over de Wilder Kaiser. Kom hieronder meer te weten over de Astenrunde, een wandeling op de Astberg.

uitzicht Wilder Kaiser

De cijfers van de wandeling

De wandeling is 8,7 km lang en er moeten 560 hoogtemeters overwonnen worden. Je gaat niet hoger dan 1270 meter. Volgens de website doe je er ongeveer 3,5 uur over, maar ik heb er iets minder dan 3 uur over gedaan. Voor mij was dit een ideale inloopwandeling voor de beklimming van de Pihapper, het doel voor de dag erna. De GPX en de PDF kan je hier downloaden.

uitzicht Wilder Kaiser

Beschrijving van de wandeling

Ik had mij geparkeerd in Going am Wilden Kaiser. Het eerste stuk is smal en steil, deels in een veld met mooi zicht op de Wilder Kaiser, dan deels in bos. Daarna moet je een breder pad volgen in een wei, maar al snel wordt het terug smal en in steil in een bos. Eens je het bos uit bent kom je aan een café waar je bij het terugkeren ook weer op uitkomt.

Dan volg je een breder pad tot bijna aan de top van de Astberg. Daar is een meertje waar je zeker eens moet langs lopen. Het is ook een ideale rustplaats met bankjes. Ook hier blijf je een mooi uitzicht hebben op de Wilder Kaiser. Vanaf dit punt kom je wel meer mensen tegen aangezien er een kabellift tot vlakbij het meertje komt. Naast het meer is er ook een kinderboerderij dat jonge gezinnen aantrekt.

uitzicht Wilder Kaiser

Aan de kinderboerderij kan het wel even zoeken zijn achter het padje. Zoek de gele wegwijzers. Dit lusje gaat omhoog en omlaag door weiden en bossen. Je wandelt in Hausberg even op asfalt maar al snel ben je terug in het bos terug op weg naar de kinderboerderij. Vlak aan de kabellift begin je dan aan de afdaling die je terug brengt tot aan het café. Dan blijf je afdalen tot aan de kabellift. Je wandelt dan evenwijdig met de kabellift naar beneden tot je terug in Going bent.

uitzicht Wilder Kaiser
Gemakkelijk te missen padje als je start aan de afdaling bij de kinderboerderij

Mijn indruk

De wandeling zelf heeft geen technische moeilijkheden en is goed te doen als je wat sportief bent. Wandelaars liggen waarschijnlijk niet wakker van een kinderboerderij, maar het uitzicht dat je krijgt op de Wilder Kaiser is gewoonweg fantastisch. Ik vond het de ideale manier om een beeld te krijgen van de omgeving. Als je op de Wilder Kaiser zelf wandelt krijg je dit uitzicht trouwens niet. Een meerdaagse trekking op de Wilder Kaiser lijkt mij nochtans wel zeker de moeite! Klik hier om daarover meer te weten te komen.

uitzicht Wilder Kaiser
De Wilder Kaiser

Geïnteresseerd om te reizen in Oostenrijk? Hieronder vind je het filmpje dat ik gemaakt heb tijdens de reis. Daaronder vind je ook nog een handige reisgids als kooptip. Enjoy!

Wil je Oostenrijk volledig verkennen? Kijk dan eens of deze complete (online) reisgids misschien iets voor jou is!

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!