Tenerife: veel meer dan alleen massatoerisme

ReizenReizen

Ik neem je in dit artikel mee naar Tenerife, het eiland dat bekend is als het paradijs voor zonnekloppers. Maar valt er wel nog iets anders te beleven op dat eiland? Tenerife is de perfecte plaats voor allerlei sportieve activiteiten. Hieronder beschrijf ik even wat de mogelijkheden zijn om echt te reizen in Tenerife i.p.v. op luilekkervakantie te gaan.

Pico Del Teide

Tenerife heeft, letterlijk en figuurlijk, één hoogtepunt: Pico Del Teide. Deze vulkaan is 3718 meter hoog en is daarbij de hoogste vulkaan van Europa, en de hoogste berg van Spanje. Vanaf Sendero de Montaña Blanca (+/- 2200 m hoogte) kan je de berg omhoog wandelen tot een goeie 3200 m. Daar is een berghut (Refugio Altavista) waar je kan overnachten. ‘s Morgens moet je nog 500 m stijgen en dan kan je de zonsopgang bewonderen vanaf de top. Je vertrekt beter vroeg want er is ook een kabellift die de minder sportieve toerist naar boven kan brengen. Als je te laat vertrekt kan het dus zijn dat je in de file terecht komt.

Afdalen kan je doen via hetzelfde pad, maar er is ook een zwaarder pad over lavavelden (aan de kabellift naar rechts als je terugkeert van de top). Dit pad is prachtig maar wel een pak lastiger, en je eindigt niet terug op de parking. Het is trouwens verplicht de top te beklimmen met een erkende gids, dus die kan misschien wel iets regelen. Ik heb de beklimming met deze gids gedaan.

Hiken

Het eiland is perfect om te hiken. Je kan er in verschillende klimaten en omgevingen terecht komen: van uiterst droge plaatsen tot groene gebieden en dennenbossen. De bekende Masca-kloof is ondertussen wel afgesloten en zou blijkbaar niet snel terug open gezet worden vanwege het gevaar voor vallende rotsen. De mogelijkheden zijn eigenlijk heel ruim dus ga ik jullie gewoon proberen overtuigen met enkele foto’s. Ter plaatse kan je dan kiezen wat je wel of niet doet op basis van de moeilijkheidsgraad en locatie. Je kan je zoektocht in elk geval hier al beginnen. Het Nationale Park De Teide kan ik in elk geval ten zeerste aanraden.

Canyoning

Canyoning is een sport waarbij je de loop van een rivier door een kloof volgt. Daarbij is het nodig om te wandelen, af te dalen, te springen en te abseilen. Je kan verschillende soorten canyonings doen in Tenerife. Er zijn droge en natte canyonings met verschillende moeilijkheidsgraden. Uiteraard moet je hiervoor een erkende gids aanspreken. Vraag op voorhand goed na waar je aan begint, maar als je de richtlijnen goed naleeft, kan er niet veel ergs gebeuren. In het filmpje onderaan dit artikel krijg je een goede indruk van een canyoning.

Zeekayakken

Je kan de stranden en rotsen van Tenerife ook bezichtigen vanaf een zeekayak. Je zal een bedrijf moeten aanspreken die de zeekayakken en een gids kan voorzien, maar daar zijn er genoeg van. Je kan onderweg snorkelen en als je geluk hebt kom je dolfijnen of schildpadden tegen. Wij hadden het zeekayakken trouwens gecombineerd met een walvis safari.

Er zijn dus redenen genoeg om als actieve reiziger naar Tenerife te vertrekken. Ik vind de Canarische eilanden ideaal om in het voor- of najaar te genieten van een actieve reis in aangename temperaturen. In het filmpje hieronder krijg je alvast een goed voorsmaakje.

Facebook
Pinterest
Twitter

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!