Ontdek de betoverende schoonheid van Kotor – Montenegro

Reizen

Welkom bij onze uitgebreide gids over de adembenemende stad Kotor in Montenegro. Gelegen aan de adembenemende Baai van Kotor, is deze UNESCO-werelderfgoedlocatie een ware traktatie voor reizigers die op zoek zijn naar zowel natuurlijke schoonheid als rijke geschiedenis. In dit artikel zullen we de hoogtepunten van Kotor verkennen en enkele tips geven voor een onvergetelijk verblijf. Lees verder en ontdek waarom deze stad absoluut op jouw reisbucketlijst moet staan!

Kotor

De geschiedenis en cultuur van Kotor

Om de ware essentie van Kotor te begrijpen, is het belangrijk om de rijke geschiedenis en cultuur van deze historische stad te verkennen. De stad werd gesticht door de Romeinen en heeft door de eeuwen heen verschillende heersers gekend, waaronder de Byzantijnen en de Venetianen. De invloeden van deze culturen zijn nog steeds zichtbaar in de architectuur en tradities van de stad.

Tijdens je verblijf in Kotor moet je zeker een bezoek brengen aan de middeleeuwse oude binnenstad, oftewel Stari Grad, met zijn indrukwekkende stadsmuren en geplaveide straatjes. Hier vind je talloze kerken, pleinen en historische gebouwen, waaronder de prachtige kathedraal van sv Tripuna en het maritiem museum van Kotor. Vergeet niet om een wandeling te maken door de smalle straatjes en te genieten van de charmante sfeer van de oude stad. Een wandeling op de oude wallen is ook zeker een aanrader. De muren zijn 1,9 kilometer lang en 25 meter hoog.

Kotor

Voor kattenliefhebbers valt er ook wat te beleven. Kotor staat bekend als de Kattenstad. Je vindt er veel katten en de straatkatten krijgen schuilplaatsen met voeding. Deze katten zijn dus ook zeer aanhankelijk naar de bezoekers toe. Verder is er in Kotor ook nog een heus kattenmuseum vol met oude foto’s en tekeningen met katten op.

Voor 8 euro kan je via trappen klimmen naar het fort sv Ivan, net boven de stad. Het is toch wel een vrij pittige klim via trappen naar boven, zeker tijdens de warme zomerdagen. Boven krijg je een prachtig uitzicht over de Baai van Kotor en de stad Kotor. Adembenemend!

Kotor

Praktische tips

– Beste reistijd: De zomermaanden zijn het meest populair vanwege het aangename weer en de vele festivals die plaatsvinden. Als je de drukte wilt vermijden, kun je overwegen om in het voor- of najaar te gaan.

– Vervoer: Kotor is goed bereikbaar met de auto of via de luchthaven Tivat, die op slechts een korte afstand ligt. Het openbaar vervoer in Montenegro is echter beperkt, dus het is handig om een auto te huren om de omgeving te verkennen. Met de auto kom je best op tijd want de parkings rond de oude stad kunnen snel volzet zijn!

– Accommodatie: Kotor biedt een verscheidenheid aan accommodatie-opties, variërend van luxe hotels tot gezellige pensions en appartementen. Het wordt aanbevolen om je accommodatie vooraf te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen.

Kotor

Conclusie

Kotor is een stad die rijk is aan geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van historische bezienswaardigheden, genieten van het adembenemende landschap of gewoon genieten van een spinnende kat, Kotor heeft voor elk wat wils. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijke reis naar deze betoverende bestemming in Montenegro!

Geïnteresseerd in een volledige reisgids over Montenegro? Bekijk deze reisgids eens van onze partner. Je leert er alles over het land en kan een volledige rondreis samenstellen.

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!