Wandeling van de Tombeau du Géant tot Bouillon en terug

Reizen

Bouillon is één van de bekendste steden van de Ardennen en de Tombeau du Géant is één van de bekendste uitzichtpunten van diezelfde streek. Wat als er nu een wandeling zou bestaan die beide combineert met zelfs nog veel meer moois? Zoals jullie al lang hebben geraden bestaat deze wandeling en heb ik deze zelfs voor jullie samengesteld. Lees in dit artikel alles over de Wandeling van de Tombeau du Géant tot Bouillon en terug!

Wil je graag meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een handige wandelgids die je kan kopen voor maar 8 euro! Daarmee steun je ons en kan jij de Ardennen volop ontdekken! Klik hier voor meer info.

De wandeling

De wandeling van de Tombeau du Géant tot Bouillon en terug is 14 km lang met 450 hoogtemeters om te overwinnen (het aantal hoogtemeters op de komootembed kloppen niet). Je doet er ongeveer vier uur over. De route staat hieronder duidelijk op de komootembed. Daarna omschrijf ik de vele hoogtepunten van deze wandeling.

Tombeau du Géant

Je parkeert aan de Tombeau du Géant en daar geniet je eerst van het fenomenale uitzicht over het “graf van de reus”. Met een beetje verbeelding kan je je inderdaad voorstellen dat de heuvel tussen het water een graf zou kunnen zijn voor een reus (indien die zouden bestaan). Na de fotoshoot begin je aan een vrij steile maar doenbare afdaling naar de Semois.

Wandeling van de Tombeau du Géant tot Bouillon en terug

De Semois en de abdij Notre-Dame de Clairefontaine

Na de afdaling wandel je min of meer langs de Semois tot in Bouillon. Je passeert la passerelle du Moulin de l’Epine (verder meer) en l’Abbaye Notre-Dame de Clairefontaine. Dit is een groot klooster aan de Semois dat onderdak biedt aan de gemeenschap van de cisterciënzer zuster. De kerk van het klooster is toegankelijk en is er ook een klein winkeltje. Wel moet je zeker de openingstijden controleren want toen wij er passeerden was er niks open. De kruisweg van Jezus wordt ook voorgesteld langs de route waar je moet wandelen, naast de tuin van het klooster.

Wandeling van de Tombeau du Géant tot Bouillon en terug

La passerelle du Moulin de l’Epine

De wandeling van de Tombeau du Géant tot Bouillon en terug brengt je ook aan la passerelle du Moulin de l’Epine. In principe moet je om de route te volgen deze brug niet oversteken. Uiteraard moet je dit zeker wel eens doen want je krijgt een mooi zicht over de Semois en het is ook gewoon een leuke ervaring. De brug is 55 meter lang en dateert nog maar van 2020.

Wandeling van de Tombeau du Géant tot Bouillon en terug

Bouillon en uitzichtpunten

Uiteraard kom je uiteindelijk aan in Bouillon. Je kan de stad en eventueel de burcht bezoeken. In theorie zou je er zelfs een tweedaagse tocht kunnen van maken indien je er voor kiest om te overnachten in Bouillon. De keuze is volledig aan jullie, maar éénmaal je de stad verlaat begin je aan een steile klim met zigzag die je uiteindelijk aan een uitkijktoren brengt met een prachtig uitzicht op Bouillon.

Bouillon

En terug

Over de heuvel wandel je terug naar de Semois en kom je ineens aan een plaats waar je al bent geweest. Je volgt de Semois een tijdje over het pad waar je al op wandelde en aan de Tombeau du Géant mag je nog een extra lusje maken voor je weer aan de parking arriveert.

Conclusie

De wandeling van de Tombeau du Géant tot Bouillon en terug is dus een veelzijdige wandeling met de Semois als hoofdrolspeler. Je passeert enkele van de bekendste plaatsen van de Ardennen en als je wil kan er een tweedaagse tocht van maken. Deze wandeling heeft dus heel wat troeven!

Wil je nog meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een wandelgids met al onze favoriete wandelingen. Bij aankoop krijg je een handig overzicht en steun je ons. Verder doneren we een klein deel van het aankoopbedrag om de CO2 te compenseren die vrijkomt door de verkoop van deze wandelgids! Bedankt!

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!