Wandeling dichtbij Talinn – Estland

Reizen

Op een half uurtje van Talinn is er een gebied waar je een mooie wandeling kan maken. Tijdens deze wandeling dichtbij Talinn kan je de Estse cultuur en natuur letterlijk en figuurlijk opsnuiven. Wil jij wat meer ontdekken over Estland en ondertussen genieten van de natuur en rust? Dan is deze wandeling dichtbij Talinn misschien exact wat je zoekt!

Start- en eindplaats

De wandeling begint dichtbij Talinn aan het Metsanurme Külaplats waar je ook gemakkelijk je auto kan parkeren. Dit is ook het eindpunt van de wandeling. Deze plaats ligt op ongeveer een half uurtje van Talinn. Het oude “Hyrehuis” schiet al snel in het oog. Dit gebouw was vroeger essentieel voor iedereen om hun eten te verwerken. Een beetje verder staat de studieloft waar je achter glas kan zitten en ondertussen genieten van de natuur (volgens mij gebeuren er ook nog veel andere dingen). De startplaats is dus zowat het culturele hoogtepunt van de wandeling.

Wandeling nabij Talinn
Het Hyrehuis

De wandeling

De echte naam van de wandeling is “Metsanurme-Üksnurme geschiedenis en natuurpad”. Officiëel is de wandeling 8,5 km lang maar volgens mijn meting is het eerder 9,2 km. Er zijn zo goed als geen hoogtemeters om te overwinnen (Estland is eerder een plat land). Je volgt eerst de blauwe borden en aanduidingen tot je aan het lange afstandspad “Peraküla-Aegviidu” komt. Vanaf daar volg je de groene en witte markeringen.

De Komoot-embed hieronder toont de route met alle basisinfo.

De eerste helft van de wandeling gaat voornamelijk op brede paden door velden. Aangezien wij er al waren in april stond er nog niet veel te groeien op de velden maar ik neem aan dat dit wel wat interessanter is in de zomer. Toch was het een mooi landschap om door te wandelen. In West-Vlaanderen heb je maar weinig open gebied meer zonder woningen te zien. In Estland is dit wel nog het geval.

Wandeling nabij Talinn

Halverwege de wandeling kom je aan een oud Duits herenhuis waar je wat info kan lezen over de geschiedenis ervan. Op zich valt er niet zoveel te beleven maar vanaf daar begint het tweede deel door de prachtige bossen vol met berken, sparren en dennen. Het hoogtepunt is het gezellige rustpunt aan de Keilarivier. Het is de beste picknickplaats van de wandeling. Even verder is er nog een heilige steen die je kan bezichtigen door onder een houten portaaltje te wandelen. Op zich niet spectaculair maar wel eens leuk om te zien.

Wandeling nabij Talinn

Als je de komoot-embed volgt kan het zijn dat er aan het einde van de route een klein foutje zit. Er waren werken aan een woning aan de gang waardoor we even een andere route moesten volgen.

Wandeling nabij Talinn

Conclusie

Deze wandeling dichtbij Talinn is een aanrader voor mensen die een gemakkelijke wandeling willen doen en toch een goede indruk willen krijgen van de Estse natuur en cultuur. Uiteraard is deze wandeling gemakkelijk te combineren met een bezoek aan Talinn. Het is werkelijk een leuke en mooie wandeling met veel variatie.

Reistip: Wil jij Estland en/of de andere Baltische Staten ook verkennen? Dan kan deze reisgids het werk voor jou gemakkelijker maken!

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!