De Kleine Kluis wandelroute

Reizen

Vanuit Gijzelbrechtegem (deelgemeente van Anzegem) start er een wandelroute met een naam die tot de verbeelding spreekt. De Kleine Kluis wandelroute brengt je niet tot op de Kluisberg, maar wel op een kleine heuvel. Je hebt wel bijna voortdurend uitzicht op echte Kluisberg. Geïnteresseerd geraakt in deze korte wandeling in Zuid-West-Vlaanderen (recht op de grens met Oost-Vlaanderen)? Dan kan je hier alle info vinden om te weten wat je mag verwachten!

De feiten

De Kleine Kluis wandelroute is 7,7 km lang en er moeten 80 hoogtemeters overwonnen worden. De wandeling start aan de kerk van Gijzelbrechtegem. Vlak bij is er een parking waar je kan parkeren. De route is heeft zowel verharde als niet verharde ondergrond. Af en toe wandel je eens over smalle tegelpaden of aardewegjes, voor de rest zijn het voornamelijk brede boerenwegen die gelukkig niet altijd verhard zijn.

De Kleine Kluis wandelroute

De Kleine Kluis wandelroute is uiteraard geen uitdagende wandeling, maar voor wie er op een zonnige dag even uit wil is deze wandeling wel de moeite. Je hebt voortdurend een mooi uitzicht op de Kluisberg en de andere heuvels rond het gebied. Hoewel je regelmatig op wegen wandelt die ook berijdbaar zijn voor wagens, zul je in het weekend niet veel auto’s tegenkomen.

Kleine Kluis wandelroute

Je komt ook dichtbij het Bouvelobos. Jammer genoeg brengt de wandeling je niet in het bos aangezien het een privébos is. Toch is het een leuke afwisseling op het open weidelandschap dat je daarvoor meestal zag. Verwacht dus wel geen boswandeling op de Kleine Kluis.

Kleine Kluis wandelroute

De Kleine Kluis wandelroute is nu ook weer niet de mooiste wandeling van Vlaanderen, maar de recreatieve wandelaar zal deze route wel kunnen appreciëren. Ik vond het vooral jammer dat er nogal veel lintbebouwing was langs de route. Dat kan de charme van een landschapswandeling toch een beetje ontsieren.

Kleine Kluis wandelroute

Conclusie

Als je houdt van een recreatieve landschapswandeling dan is de Kleine Kluis wandelroute een leuke wandelroute voor tussendoor. Verwacht er niet teveel van, maar op een zonnige dag is het zeker eens de moeite waard!

Kleine Kluis wandelroute

Hier vind je nog enkele wandelingen in de Leiestreek!

Facebook
Pinterest
Twitter

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!