Wandeling naar Durbuy vanaf Barvaux (en terug)

Reizen

Vanaf het station van Barvaux kan je een wandeling beginnen die je helemaal naar het centrum van Durbuy brengt en terug. De wandeling is grotendeels op verharde paden maar is toch heel leuk om te maken. Ben jij een treinstapper of misschien wil je af en toe eens een minder zware wandeling maken? Lees dit artikel dan zeker verder!

Wil je graag meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een handige wandelgids die je kan kopen voor maar 8 euro! Daarmee steun je ons en kan jij de Ardennen volop ontdekken! Klik hier voor meer info.

De feiten

Deze wandeling naar Durbuy is 11,4 km lang met 170 hoogtepunt om te overwinnen. Ik schat dat 95% van de wandeling over verharde paden gaat. Zie de Komoot-embed hieronder voor alle basisinfo. De losse GPX kan je ook nog aan het einde van dit artikel downloaden.

Van Barvaux naar Durbuy

Als je vanaf het station naar het water hebt gewandeld mag je direct langs de Ourthe beginnen wandelen. Dit is een geasfalteerd fietspad dat je helemaal tot in Durbuy brengt. Het lijkt nu misschien zo spannend maar toch is het er heel mooi om te wandelen. Toch zal je op mijn GPX merken dat ik even offroad ben gegaan. Je kan daar even genieten van een mooi uitzicht op de Ourthe.

Wandeling naar Durbuy

Eenmaal je in Durbuy aankomt zit je qua aantal kilometers al ruimschoots over de helft.

Durbuy

Een wandeling naar Durbuy kan je natuurlijk niet maken zonder ook te wandelen door het centrum van het stadje. De GPX geeft maar een kort stuk weer maar uiteraard blijf je daar zolang als je wil.

Na het stadsbezoek komen de zwaarste hoogtemeters. Je moet de trapjes omhoog tot bovenaan de heuvel. Daar ga je naar links tot aan het uitkijkpunt. Dit stukje is onverhard.

Wandeling naar Durbuy

Van Durbuy naar Barvaux

Na het uitkijkpunt ga je redelijk snel terug naar Barvaux. In plaats van de kronkelende Ourthe te volgen wandel je over de heuvel via een breed fietspad. Je zal verbaasd zijn hoe snel je dan terug bent. Je krijgt wel een mooi uitzicht voorgeschoteld tijdens dit stuk.

Tot slot

Deze wandeling naar Durbuy vanaf het station van Barvaux is een leuke wandeling voor mensen die misschien net wat minder avontuurlijk zijn en voor treinstappers. Toch is het volgens mij een wandeling die iedereen kan smaken die houdt van de Ardennen. Hieronder vind je nog een samenvatting van de basisinfo:

Lengte: 11,4 km

Duur: 3 uur

Hoogtemeters: 170 hm

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk.

GPX: zie hieronder

Winkeltip: wil je meer van de Ardennen ontdekken? Dan kan deze handige online gids jou misschien helpen.

Wil je nog meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een wandelgids met al onze favoriete wandelingen. Bij aankoop krijg je een handig overzicht en steun je ons. Verder doneren we een klein deel van het aankoopbedrag om de CO2 te compenseren die vrijkomt door de verkoop van deze wandelgids! Bedankt!

Facebook
Pinterest
Twitter

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!