De Welle- en Kapellemeersen wandelroute

ReizenReizen

Denderleeuw trakteert treinstappers (en alle andere wandelaars) op een aangeduide route vanaf het treinstation van Denderleeuw. De Welle- en Kapellemeersen wandelroute gaat door twee natuurdomeinen die langs de Dender liggen. Deze wandeling in het Pajottenland heeft enkele troeven voor wandelaars die graag het Vlaamse grondgebied verkennen. Benieuwd? Lees dan in dit artikel alles over de Welle- en Kapellemeersen wandelroute!

Enkele feiten over de Welle- en Kapellemeersen wandelroute

De Welle- en Kapellemeersen wandelroute is 12 km lang met 106 hoogtemeters om te overwinnen. Je start vanaf het klein kasteeltje. Achter het kasteeltje ligt een klein park waar je de eerste bordjes kan vinden. Hier kan je goed zien waar de route start, en eventueel de GPX downloaden. De GPX klopt wel niet volledig volgens de bordjes die overal langs het parcours staan. We kwamen ook één bordje tegen dat volledig vervaagd is, daar moet je naar rechts ;-).

Als je net Denderleeuw uit bent kom je in de Wellemeersen. Daar blijf je lange tijd in het groen wandelen tot je aan de Dender komt en onder de E40 wandelt tot in Erembodegem. Op de brug in Erembodegem steek je de Dender over waarna je even het jaagpad blijft volgen.

Welle- en Kapellemeersen wandelroute

Als je het jaagpad eindelijk mag verlaten gaat het even omhoog. De route brengt je dan weer tot onder de E40 en in de Kapellemeersen wandel je evenwijdig met de E40. Als je het groen uit bent blijf je in een straat tot je mag terugkeren naar de Dender. Je blijft de Dender volgen tot je terug bent in Denderleeuw.

Wat vond ik van deze wandeling?

Ik koos deze wandeling voor een reünie van een groepsreis vanwege de centrale locatie tussen Brussel en Gent, en omdat de wandeling vlak bij het station van Denderleeuw start. Al snel bleek dat de GPX en de bordjes zeker in het eerste deel niet volledig overeenkomen, dus gelukkig gebruik ik de GPX als back-up. Behalve het ene weggevaagd bordje staat alles al bij al wel nog goed aangeduid, maar in het park is er wel iets vreemd aan de hand. Daar lijkt het even alsof de route in twee richtingen staat aangeduid. Best het plannetje raadplegen om duidelijkheid te krijgen.

Welle- en Kapellemeersen wandelroute

Het was leuk om te zien dat de wandeling veel groen en bos bevat. Je mag soms ook op smalle bospaadjes wandelen en dat blijft toch nog altijd de favoriet. Het zijn soms ook wel lange stukken langs de huizen van Erembodegem, maar die namen we er dan gewoon bij.

Langs de Dender wandelen was voor een inwoner van de Leiestreek zeer herkenbaar. Bij mooi weer passeren er wel veel fietsers waardoor het soms een beetje vervelend is als je met een groepje wandelt, maar het jaagpad is er uiteindelijk voor iedereen.

Welle- en Kapellemeersen wandelroute

Je blijft om en onder de E40 wandelen waardoor je altijd wel het verkeersgeluid blijft horen. Dit is voor mij het grootste minpunt van deze wandeling, maar ik weet dat treinstappers heel gelukkig zullen worden als ze hier over het bestaan van deze wandeling lezen.

Conclusie

Treinstappers en alle andere wandelaars zullen genieten van de Welle- en Kapellemeersen wandelroute. Het is een ideale wandeling om af te spreken met mensen vanuit heel Vlaanderen. Probeer het lawaai van de E40 te negeren en geniet van het groen Denderleeuw en Erembodegem!

Welle- en Kapellemeersen wandelroute
Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!