Wandelroute Rochers de Sy

Reizen

Een tijdje geleden zijn we op weekend geweest met ‘De bende van de Atlas’, zoals we onszelf noemen. We hebben elkaar leren kennen via een groepsreis naar het Atlasgebergte in Marokko, met de organisatie Bootz. Sindsdien spreken we nog regelmatig af voor een weekendje en – uiteraard – om te gaan wandelen. Deze keer voor de wandelroute Rochers de Sy.

We verbleven in het dorpje Bonsin, vlakbij het bekendere Durbuy. We vonden hier een betaalbaar en gezellig vakantiehuisje voor ons allen. Met een afgesloten tuin! Perfect voor de hondjes die ook een keer mee mochten. 

Voor vakantiehuizen in de ardennen kijk ik vaak even bij booking.com of ardennes etapes.

wandelroute Rochers de Sy

Onze eerste wandelroute was naar Rochers de Sy. Dit is een wandeling van 15 km met voldoende uitzichtpunten over de Ourthe. De wandelroute Rocher de Sy gaat vooral langs rotsige bospaden en veldwegen. En er zitten enkele pittige stukjes tussen.

Wil je trouwens graag meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een handige wandelgids die je kan kopen voor maar 8 euro! Daarmee steun je ons en kan jij de Ardennen volop ontdekken! Klik hier voor meer info.

Routebeschrijving

Parkeren kan je aan een kleine parking langs de baan Rue de liège in Vieuxville. Vanaf hier is het zo’n 5 minuten wandelen langs de weg tot je, aan de overkant van de trappen, het bos in kan. Het had de dag ervoor stevig geregend, dus de bospaden waren behoorlijk modderig. Die waterdichte wandelschoenen komen hier dus goed van pas.

Van het dorpje Vieuxville wandel je doorheen het bos naar het dorpje Sy.  Hier volg je even de spoorweg om de Ourthe over te steken. Daarna was het zoeken naar het volgende bospaadje. Niet alle stukken van de weg zijn zo goed aangeduid. Dus de GPX komt dan ook handig van pas

Tip: Naast mijn gebruikelijke GPX app gebruik ik ook maps.me. Deze heeft vaak gedetailleerde kaarten voor voetgangers. Het komt wel vaker voor dat de weg die je GPX aanduidt niet meer bestaat of is afgezet. En zo vind je snel een alternatieve route die je de juiste richting uitstuurt.

Eenmaal je weer een heel stuk hebt geklommen (niet letterlijk dan) neem je de veldwegen door een idyllisch boerendorpje ‘Herbet’ richting Bomal. In Bomal was het tijd voor een terrasje in het herfstzonnetje – en een wc stop ;). Van Bomal wandel je terug naar ons startpunt in Vieuxville.

Conclusie 

Leuke en toch wel pittige wandelroute doorheen het bos. En zo moet het ook in de Ardennen! De verschillende uitzichtpunten bieden een mooie stopplaats voor een picknick. Kort samengevat: een perfecte start voor ons weekendje Ardennen. Ook de hondjes hebben genoten van de wandeling :).  

Wil je nog meer wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een wandelgids met al onze favoriete wandelingen. Bij aankoop krijg je een handig overzicht en steun je ons. Verder doneren we een klein deel van het aankoopbedrag om de CO2 te compenseren die vrijkomt door de verkoop van deze wandelgids! Bedankt!

Facebook
Pinterest
Twitter

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!