Wat te doen aan de Costa Blanca?

Costa Blanca

ReizenReizen

De Costa Blanca in Spanje is geliefd bij toeristen die willen zonnebaden op de witte zandstranden. Maar deze regio heeft nog heel wat meer te bieden. In dit artikel neem ik je weg van de volgebouwde kust en ontdek je de meer charmante kleine dorpjes aan de Costa Blanca.

Altea

Altea

Van al de dorpjes langs deze kust is Altea de mooiste. Altea heeft een historisch centrum vol met kunstgalerijen. En de kerk ‘Virgin del Consuele’ komt met zijn herkenbare blauwe koepel boven alle witte huisjes uit. Achter het dorpje Altea zie je Altea Hills liggen, waar wij een week hebben verbleven. Huur ook een vakantiehuisje in Altea hills.

tip: Op vrijdag en zaterdagavond is er een avondmarkt in het dorp. 

Guadalest

Guadalest

Goed verborgen in de bergen kan je het duizend jaar oude dorpje Guadalest terugvinden. De auto rit naar Guadalest alleen al is prachtig. Kenmerkend voor het dorpje is het kasteel van Guadalest ‘El Castell de Guadalest’. Dit kasteel kan je ook binnenin bezichtigen. Van hier heb je een prachtig uitzicht over de bergen en het helder blauwe water van het reservoir van het dorp zelf. Rondom het kasteel kan je langs de verschillende smalle straatjes de souvenir winkeltjes bezoeken.

Les Fonts de l’algar, a callosa d’en sarria

les Fonts de L’algar

In les Fonts de L’algar kan je genieten van verschillende natuurlijke baden en watervallen. Het is ook toegestaan om hier te zwemmen dus vergeet zeker niet je zwemkledij, handdoek en eventueel een picknick om hier een dagje tot rust te komen. Het is een leuk alternatief voor het strand.

Calpe

Calpe is gekend door de iconische rots ‘Peñon de Ifach’, Ifach betekend ‘het Noorden’. Deze hoogste mediterrane rots  is het symbool van Calpe en verdeeld de kust hier in twee. Naast deze rots kan je hier ook genieten van de witte zandstranden, het blauwe zeewater en de promenades omgeven door palmbomen. 

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen overtuigen dat de Costa Blanca meer is dan Benidorm, hoogbouw en massatoerisme. En ik ben er zeker van dat er nog veel meer van deze bijzondere plaatsjes zijn die ik niet heb kunnen bezoeken. Aarzel dus zeker niet om deze te delen in de opmerkingen onderaan.

Wil je meer weten over Spanje? Lees hier al onze blogs.

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!