Wijmelbroek

ReizenReizen

In tijden van Corona kon ik jammer genoeg niet ver gaan om een beetje natuur op te zoeken. Met een gemiddelde van 2 wandelingen per dag probeerde ik de dagen toch een beetje sportief in te vullen. Toch had ik midden in de gemeente Deerlijk (mijn woonplaats) een mooi stukje natuur gevonden: Wijmelbroek.

Op slechts 200 meter van de hoofdkerk kan je het parkje binnenwandelen. Wijmelbroek is slechts 3,7 ha groot dus je kan er jammer genoeg niet lang rondlopen, maar tot mijn eigenste verbazing is het een zeer rustgevende plaats. Je hoort er veel meer vogels dan op het platteland, je hoort kikkers en padden en je kan eenden bekijken op een klein meertje. Er is ook een kleine weide waar schapen grazen. Als je een beetje avontuurlijk bent aangelegd kan je op pad gaan in het klein bosje aan het meertje (ja, ik was een beetje kinds op dat moment). Water is er trouwens nooit ver weg. Er liggen allerlei brede grachten doorheen het parkje.

Zo zie je maar dat we misschien enkele mooie plekjes vlakbij nog niet eens kennen. Zelfs na de crisis zet ik nog wel eens een stapje Wijmelbroek. Als iemand in zijn gemeente een mooi plekje heeft kunnen ontdekken, dan kan je hieronder een beetje reclame maken!

Facebook
Pinterest
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!