Een roadtrip door Zuid-Zweden in de herfst

ReizenReizen

Een roadtrip door Zuid-Zweden in de herfst? Zweden is bij ons gekend als een populaire zomer- en winterbestemming, maar is het ook de moeite om eens tijdens de herfst te gaan? In deze blog vertel ik je mijn ervaringen van mijn bezoek aan Zweden in de herfstvakantie van 2018. Met 4 gelijkgezinden ben ik tijdens die periode voor 8 dagen naar Zuid-Zweden getrokken. Het concept was simpel: een auto huren in Göteborg en na een week terug aankomen op dezelfde plaats. We gingen vanaf Göteborg naar Karlstad, Fulufjället, Örebro, Nationaal Park Tiveden, en dan terug naar Göteborg. Enkel in Fulufjället hebben we 2 keer overnacht.

De eerste avond brachten we door in een hostel in Trollhättan. Tijdens ons avondeten in een Spaans restaurant (waar het lekker warm was) begon het plots buiten te sneeuwen. De eerste dag kon natuurlijk niet eindigen zonder een sneeuwballengevecht. De hele nacht had het nog gesneeuwd, dus de dag erna was het stadje volledig wit gekleurd. Toen we slechts enkele kilometers Trollhättan uitgereden waren, was er nergens sneeuw te bespeuren. Blijkbaar was het een zeer lokale sneeuwbui. 

Een roadtrip door Zuid-Zweden in de herfst

Eerder per ongeluk had ik tijdens mijn voorbereiding een plaats gevonden aan het Vänernmeer (nabij Karlstad) om te bezoeken. Op goed geluk nam ik mijn medereizigers mee naar deze plaats. Ik had helemaal geen idee of het de moeite waard ging zijn of niet, maar eenmaal aangekomen werden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang en omgeving. Dit uitzichtpunt kun je op Google terugvinden met het zoekwoord ”Arnäs Udde”. In Karlstad overnachtten we trouwens in een hostel dat werd opengehouden door mensen met een beperking.

Een roadtrip door Zuid-Zweden in de herfst
Foto: Annelies Vandenwijngaerden

Maar de kers op de taart hadden we toen nog niet gehad. Onze noordelijkste stopplaats was het nationaal park Fulufjället. Daar werden we opnieuw getrakteerd met sneeuw (blijkbaar was het de eerste sneeuw van het winterseizoen). Aangezien we daar waren tijdens het laagseizoen waren we daar als enige in het park (en in winterwonderland). Een zeer vriendelijke gastheer in het bezoekerscentrum hielp mee om er een onvergetelijke dag van te maken. Op onze verblijfplaats “Fulufjälsgarden” waren wij ook de enige klanten. Een brave conciërge moest zelfs aanwezig zijn speciaal voor ons.

Een roadtrip door Zuid-Zweden in de herfst

We reden door naar het Nationaal Park Tiveden. We deden daar een mooie, 9 kilometer lange hike rond een meer. Het was een prachtige, zonnige dag. Op de foto’s zou het evengoed zomer kunnen geweest zijn. Ook tijdens deze hike zijn we geen enkele toerist tegengekomen. In dit park kan je trouwens veel verschillende wandelingen doen. Info hiervoor kan je ter plaatse krijgen. Als je in de buurt bent, is het zeker een aanrader om te bezoeken.

Een roadtrip door Zuid-Zweden in de herfst

Enkel tijdens onze dag in Götenborg was het weer miezerig. In 8 dagen tijd hadden we Zweden in zijn verschillende soorten schoonheid gezien. Van winterwonderland tot naaldbossen en meren die schitterden in de zon. Ik besef dat geluk hier ook een belangrijke factor is geweest, maar een roadtrip door Zuid-Zweden in de herfst is zeker de moeite waard. Het kan uiteraard ook in het voorjaar i.p.v. het najaar. Zweden is nu eenmaal een land dat niet snel zal teleurstellen.

Als je geïnteresseerd bent in een roadtrip in het zuiden van Zweden, kan je mij gerust contacteren voor extra info. Voor overige informatie over reizen naar Zweden kan ik ook helpen aangezien ik reeds 8 keer dit land heb bezocht en mij ook de taal probeer meester te maken.

Ben je zelf ook een fervent wandelaar? Dan zal deze post over drie mooie hikes in de Ardennen je misschien ook interesseren.

Facebook
Pinterest
Twitter

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!