Citytrippen in Givet en Dinant

ReizenReizen

Wat doe je in de Ardennen als het weer het niet toelaat om er een actief weekendje van te maken? Dan kan je overwegen om enkele van de vele mooie stadjes in de Ardennen te bezoeken. We gingen naar Givet om daar het hele weekend actief bezig te zijn. Door het slechte weer maakten we er uiteindelijk een citytrip Givet en Dinant van.

Givet is een Franse stad gelegen in de Franse Ardennen, vlak aan de grens met België. Er wonen meer dan 8000 inwoners. Dinant ligt 15 km van Givet, maar dan in de Belgische Ardennen. In Dinant wonen er ongeveer 14000 mensen.

We overnachtten in een kleine B&B Orchidee Rose in Givet. We hadden propere kamers en een lekker (maar eenvoudig) ontbijt. Je kan dit verblijf ook boeken via Booking.com. Dan hoef je pas te betalen bij aankomst en kan je nog tot een week voor aankomst gratis annuleren.

Givet en Dinant
Orchidee Rose

Dinant en Givet hebben veel gemeen. Zo liggen ze allebei aan de Maas en hebben ze een citadel die uitkijkt op de stad. Je kan ook bij allebei mooie grotten bezoeken (Dinant: La Merveilleuse, Givet: La Grotte de Nichet). Deze grotten zijn niet zo groot en indrukwekkend als de Grotten van Han, maar het bezoek is veel minder toeristisch en goedkoper. Het regent wel een beetje in de grotten, maar je voelt de wind niet, wat dus toch al scheelt.

[modula id=”1991″]

De 2 citadellen kan je ook bezoeken. De citadel van Dinant is gemakkelijk bereikbaar door middel van een kabellift of gewoon via de trappen. De citadel van Givet ligt verder verwijderd van de stad en moet je dus met de auto bereiken, of met een shuttlebus die vertrekt vanuit het informatiepunt voor toeristen (je checkt best op voorhand de openingsuren).

Givet en Dinant
Citadel van Dinant op de heuvel
Givet en Dinant
Citadel van Givet

Wat is dan het verschil tussen deze 2 steden? In Givet zijn de meeste bezienswaardigheden maar open van mei tot en met september terwijl deze in Dinant het hele jaar open blijven. Wij waren er begin maart dus ons bezoek aan het toeristisch informatiekantoor in Givet was maar van korte duur. In Givet hebben we enkel maar de Mont d’Haurs kunnen beklimmen. Dit is een natuurpark op een heuvel waar nog resten van o.a. de oude stadsomwallingen te zien zijn. Het aangeduide pad is iets meer dan 3 km lang. In de zomer is dit perfect te combineren met een bezoek aan de citadel.

Givet en Dinant
Op Mont d’Haurs

In Dinant moesten we door tijdsgebrek kiezen tussen de grotten of de citadel. Uiteindelijk kozen we om de grotten bezoeken. Ikzelf vond dit wel de moeite maar mijn reisgenoten waren iets minder enthousiast. Je moet er voor zijn denk ik.

Deze 2 middeleeuwse steden zijn dus eigenlijk perfect te combineren, maar om volop te kunnen genieten van Givet bezoek je deze stad beter ergens tussen april en oktober. Givet en Dinant bezoeken, is de perfecte backup indien het weer even niet mee zit.

Wil je meer weten over de mogelijke activiteiten in en rond deze 2 steden? Deze links helpen je alvast verder op weg:

Givet

Dinant

Wil je wandelingen ontdekken in de Belgische Ardennen? Wij maakten een wandelgids met al onze favoriete wandelingen. Bij aankoop krijg je een handig overzicht en steun je ons. Verder doneren we een klein deel van het aankoopbedrag om de CO2 te compenseren die vrijkomt door de verkoop van deze wandelgids! Bedankt!

Facebook
Pinterest
Twitter

Gratis wandelgids: wandelen in West- en Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onmiddelijk een gratis wandelgids (77 pg) over wandelingen in West- en Oost-Vlaanderen in je mailbox!